
Wie ben ik?
Demi Petronella Agnes… Tweede en derde namen schijnen tegenwoordig helemaal hip te zijn. Naja hip, het heeft wel wat. Ik ben 21 jaar oud, geboren in Alkmaar en afgestudeerd als HBO Communicatiespecialist. Ik hou vooral van gezelligheid, een lekker oer-Hollands begrip. Een terrasje pakken, heerlijk eten, kletsen en natuurlijk shoppen. Wel moet de kleding bij dit laatste netjes geordend op kleur in de winkel hangen, anders ga ik het liefst de winkel niet in. Geen grap. Sale? Ik shop wel online!
Verder ben ik een beetje eigenwijs, heb ik soms de concentratie van een mug en ben ik ook wel een huismus. Regelmatig worden mijn familie en vrienden gebombardeerd met mijn suikercreaties. Ik heb gewoon een serieuze fascinatie voor eten dat er goddelijk uitziet. Het gevolg? Een uit de hand gelopen bakobsessie. Toen ik klein was bakte ik al vaak samen met mijn vader, mijn favoriete baksels waren dan ook van die koekjes met glazuur en een eetpapiertje inclusief plaatje erop. Zo lekker!
Al snel werden de pakjes uit de supermarkt te makkelijk en vond ik ze saai.
Wat deed ik nou eigenlijk? Een paar ingrediënten mengen en bakken zonder daar enige moeite te voor hoeven doen. Een paar jaar later werd het versieren van cupcakes een rage, mijn bakobsessie werd geprikkeld waardoor het weer begon te kriebelen. Een lange tijd heb ik gebakt zonder pakjes en zakjes. Van pizza tot appeltaart en van zelfgemaakt ijs tot krentenbrood, ik bakte van alles.
WACHT NIET TOT MORGEN.
Toen werd Instagram heel groot, maar echt heel groot. Zelf heb ik nooit de link gelegd om mijn baksels te delen, wie heeft daar nou interesse in? Maar toen de allerliefste Zartointhekitchen (een klasgenoot destijds) kwam, zag en overwon werd ik geadviseerd, kuch kuch verplicht, om ook te beginnen. Ik begon met simpele baksels zoals appeltaart, maar als ik iets doe doe ik het goed. Ik wilde groter worden. Mensen inspireren. Maar vooral mijn liefde voor mooie baksels met goede uitleg delen. Ja goede uitleg is vaak ver te vinden! Recepten zijn meestal kort en krachtig, waardoor er zoveel ruimte voor fouten overblijft.
Bakken is een heel precies werkje, ik wil recepten ontwikkelen met een uitleg waarbij er zo min mogelijk fouten gemaakt kunnen worden.
En daarom zijn mijn recepten dus altijd mega lang! Niks is zo vervelend dan een baksel dat niet lukt vanwege een opeenstapeling van (beginners)fouten. Sinds kort maak ik ook stap voor stap video’s en basisrecepten, dit zodat ik geen kantjes vol hoef te schrijven en gewoon kan doorverwijzen naar een bestaand(e) artikel / video. Heb je iets waar je heel graag uitleg over zou willen zien? Stuur me dan meteen even een berichtje via de contactpagina!
Als laatste hou ik van fotograferen en ben ik sinds kort begonnen met het creëren van settings voor mijn baksels. Wanneer je taart of cakeje er ook nog eens supertof uitziet, spreekt dat toch meer aan. Mijn favoriete baksel is toch wel de Franse Macaron en mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te inspireren met de berichten die ik hier plaats! Als je een recept uitprobeert zou ik het supertof vinden als je er een foto van maakt en deze met mij deelt.
Liefs ❤
Suikerjunkie