Zomerse roomkaas gebakjes

van Demi
Zomerse roomkaas gebakjes


Moeilijkheidsgraad | ❀

Roomkaas gebakjes. Deze heeeerlijke zomerse taartjes doen hun naam eer aan. Fris en fruitig, iets dat precies bij de zomer past. Ook als de zon niet schijnt, zoals in de winter, kun je hem even in huis halen met dit gebakje. Deze taartjes zijn heel makkelijk om te maken en kost het heel weinig tijd, in tegenstelling tot andere baksels van mij. Ook als je een beginnende thuisbakker bent, moet dit makkelijk lukken! Het enige wat je aan materiaal nodig hebt is een cupcake blik of een speciale mini tartelette bakvorm.

Zomerse roomkaas gebakjes

Print
Personen: 12 Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

Koekjesdeeg
◇ 220g bloem
◇ 100g zachte boter
◇ 100g suiker
◇ 100g rietsuiker
◇ 1 ei
◇ 1 theelepel vanille extract
◇ 1/4 theelepel zout
◇ 1/2 theelepel baking soda

Vulling
◇ 170g roomkaas
◇ 150g Griekse yoghurt
◇ 1/2 tl vanille extract
◇ 2 tl limoensap
◇ 60g poedersuiker
◇ Schil van 1 limoen
◇ Fruit voor garnering (optioneel)

Stap voor stap uitleg

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de boter, suiker en rietsuiker in een kom en mix tot alles is opgenomen. Voeg hier vervolgens het ei en de vanille extract aan toe en mix op gemiddelde snelheid tot er een romig beslag ontstaat.
  3. Mix in een aparte kom de bloem, zout en baking soda en voeg dit lepel voor lepel bij het romige beslag. Mix tot alles is opgenomen en je een egaal beslag overhoudt.
  4. Verdeel het deeg over de taartvormpjes en bak 10 – 15 minuten op 170 graden. Laat ze afkoelen voordat je ze gaat vullen.
  5. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en mix het ongeveer 5 minuten op de laagste stand.
  6. Verdeel de roomkaasvulling over de koekjesdeegbakjes en werk deze eventueel af met wat fruit.
  7. Plaats ze een uur in de koelkast voor een extra frisse beleving.
Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

bekijk ook

Laat een reactie achter