Taart met roomkaas botercrème en rood fruit

van Demi
Lagentaart met roomkaas en botercrème

Moeilijkheidsgraad | ❀ ❀

Iets wat niet in de zomer mag ontbreken is toch wel een taart met rood fruit! Of je het nou gebruikt in smoothies, een fruitmix of gewoon als decoratie. Het hoort erbij. Dit taartje is heerlijk fris, niet al te zwaar, afgewerkt met een dunne laag roomkaas botercrème en wat fruit. Krijg je al trek? Qua materiaal heb je het volgende nodig:
  • Paletmes / broodschraper
  • 3 kleine springvormen (12cm)

Lagen taart met roomkaas botercrème

Print
Personen: 6 Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

Taartbodems
◇ 150g bloem
◇ 20g Maizena
◇ 165g suiker
◇ 75g zachte boter
◇ 2 eieren
◇ 100g griekse yoghurt
◇ 1 tl bakpoeder
◇ 1/4 tl baking soda
◇ Snufje zout
◇ 1 el vanille extract

Roomkaas botercrème
◇ 200g Roomkaas, kamertemperatuur
◇ 100g zachte boter
◇ 140g poedersuiker (gezeefd)
◇ 1 eetlepel vanille extract
◇ Aardbeien (optioneel voor tussen de lagen)
◇ Rood fruit (optioneel voor garnering)

Stap voor stap uitleg

Taartbodems

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvormen in.
  2. Zeef de bloem, maizena, bakpoeder, bakingsoda en het zout en voeg dit samen in een beslagkom.
  3.  Klop de boter ongeveer 5 minuten lang op, je zult zien dat het wit en schuimig wordt. Voeg de suiker toe en klop nog 5 tot 10 minuten.
  4. Voeg de licht geklopte eieren toe en mix geleidelijk naar medium snelheid. Voeg de vanille extract toe en klop dit geheel zo’n 10 minuten. Je klopt op dit moment als ware het lucht in je beslag.
  5. Voeg de helft van het bloemmengsel toe, dan de yoghurt en de rest van het bloemmengsel. Klop op lage snelheid tot het een glad mengsel is. Niet meer dan 1 minuut. Ook kan je het beslag vouwen, hierdoor zal het iets luchtiger blijven. Wel kost dit meer tijd.
  6. Verdeel je beslag over de drie ingevette springvormen en bak ze ongeveer 20-25 min.
  7. Check even met een satéprikker of je bodems gaar zijn (deze moet er schoon uitkomen) en laat vervolgens de bodems 5 minuten rusten in de warme oven met een handschoen tussen de deur. Laat ze hierna op kamertemperatuur afkoelen.

Roomkaas botercrème 

  1. Voor de botercrème klop je de boter luchtig (10 min).
  2. Voeg de poedersuiker, roomkaas en vanille extract toe en laat een paar minuten kloppen op de laagste stand. Tip tegen poederexplosies: voeg de poedersuiker in delen toe.
  3. Waneer alle klonten verdwenen zijn en je een glad beslag heb zet je dit even voor een paar minuten (10 – 15) in de koelkast.
  4. Smeer de bovenkant van twee taartbodems in met de roomkaas botercrème en voeg hier wat plakjes aardbei aan toe. Stapel de lagen op elkaar en werk de buitenkant af met de roomkaas botercrème. Schraap met een paletmes of broodschraper de overtollige botercrème weg en garneer eventueel met wat rood fruit.

Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

 

bekijk ook

Laat een reactie achter