Pavlova krans

van Demi
Pavlova krans


Moeilijkheidsgraad | ❀

Waarschijnlijk ken je deze pavlova krans van de Allerhande die hem dit jaar als hun cover gebruikt hebben. Maar stiekem had ik dit recept al een jaar eerder online staan! Ik zie het als een compliment dat ik de trend even een jaartje voor was. Een nieuw jaar met nieuwe recepten boordevol suikers, vitamines en mineralen. Naja laat die mineralen maar weg. Alhoewel het fruit zorgt voor een goddelijke (en deels gezonde) combinatie! Super snel te maken en te decoreren, want ja vers fruit maakt alles prachtig! Ben je benieuwd achter het verhaal van Pavlova? Neem dan eens een kijkje bij het recept van de mini Pavlova’s, hier wordt de geschiedenis van dit heerlijke gebakje even kort toegelicht. Maar nu weer terug naar de krans. Je hebt qua materiaal nodig:

  • Mixer
  • Bakpapier
  • 2 a4’s waarop je de omtrek van een krans tekent

Pavlova krans

Print
Personen: 8 - 10 Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

Pavlova
◇ 150g eiwit
◇ 375g fijne kristalsuiker (deze lost beter op)
◇ 2,5el citroensap
◇ 25g maïzena

Room
◇ 120g slagroom
◇ 3 el poedersuiker
◇ 150g mascarpone
◇ Fruit voor garnering (optioneel)

Stap voor stap uitleg

Pavlova

  1. Klop de eiwitten stijf in een kom, wanneer de belletjes niet meer voor het blote oog zichtbaar zijn en ze blijven zitten wanneer je de kom op z’n kop houdt is deze stevig genoeg.
  2. Voeg al mixend in delen de kristalsuiker, citroensap en maïzena toe. Wanneer alles is opgenomen mix je nog ongeveer 5 – 10 minuten door op een middel/hoge stand. Wanneer de suiker is opgelost is het beslag klaar voor gebruik.
  3. Verwarm de oven voor op zo’n 115 graden en schep de pavlova op 2 lepels op een bakpapiertje. Onder dit bakpapiertje kun je twee a4’s leggen met een omtrek van een krans. Zo krijg je de perfecte ronde vorm.
  4. Droog de Pavlova zo’n 2,5 tot 3,5 uur. Bij 2,5 uur is de binnenkant nog een beetje smeuïg en bij 3,5 uur is hij helemaal vast van structuur. Pas wel op! Pavlova is kwetsbaarder dan meringue dus zal eerder breken.

Vulling

  1. Klop de slagroom stijf en mix op de laagste stand de mascarpone en poedersuiker er doorheen.
  2. De afwerking je het beste zo kort mogelijk voor gebruik doen. Door de room kan de pavlova anders wat zacht worden. Verder kan je de pavlova apart wel tot 2 weken bewaren, zorg er voor dat deze dan buiten de koelkast op een schaaltje staan.
Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

bekijk ook

Laat een reactie achter