No bake cheesecake met peer

van Demi
No bake cheesecake


Moeilijkheidsgraad | ❀

De no bake cheesecake. De herfst is helaas weer begonnen en het weer doet er gezellig aan mee. Maar wat is de perfecte taart voor deze tijd van het jaar? Sowieso iets met peren! Waarom vraag je je misschien af, nou dat is omdat de oogstperiode van de Conference peer rond eind september begint. Zelf hebben wij twee perenbomen en elke keer verbaas ik me er weer over hoeveel kilo peren we wel niet oogsten. De teller staat op dit moment op 50 kilo maar de bomen hangen nog helemaal vol. Morgen ga ik maar eens flink plukken en zal ik het resultaat met jullie delen!

Deze heeeeeerlijke en makkelijke cheesecake (kaastaartje) is een nieuwe versie waarbij geen oven aan te pas komt! Geen zorgen over verbranden en garen. Op een meergranenkoeken bodem zit een laagje roomkaas welke is afgewerkt met chocoladekaramel en peer. Een vreemde combi misschien, maar werkelijk waar het is heerlijk fris met een herfstig tintje (kaneel). Zin om te bakken? Qua materiaal heb je het volgende nodig:

 • Springvorm (12cm met deze hoeveelheden)
 • Gasbrandertje (optioneel)

No bake cheesecake

Print
Personen: 5 Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

Bodem
◇ 140g meergranen biscuits
◇ 65g ongezouten boter
◇ 1- 2 el kaneel
◇ 100g pure chocolade
◇ 50g slagroom
◇ 25g kristalsuiker
◇ 1 el water

Vulling
◇ 150g roomkaas
◇ 63g griekse yoghurt
◇ 25g lichtbruine basterdsuiker
◇ 10g kristalsuiker
◇ 2/3 el citroensap
◇ 1 el vanille extract
◇ 1 – 2 blaadjes gelatine

Perenroos
◇ 5 middelgrote conference peren

 

Stap voor stap uitleg

Bodem

 1. Verkruimel de meergranen biscuits met de hand of een keukenmachine, zorg dat de kruimels zo klein mogelijk zijn. Doe deze met de boter en kaneel in een steelpannetje en laat geleidelijk smelten e.n samenkomen.
 2. Plaats het mengsel in een ingevette springkom en bekleed deze, inclusief de randen. Plaats vervolgens in de vriezer.
 3. Hak de chocolade fijn en zet apart. Doe de kristalsuiker en het water in een steelpannetje. Verwarm voorzichtig totdat deze begint te borrelen. Wanneer de siroop een lichtbruine kleur begint te krijgen ga je pas roeren met een garde.
 4. Voeg nu beetje bij beetje de slagroom eraan toe. Pas op! Door het temperatuurverschil kan deze omhoog komen. Wanneer alle slagroom is opgenomen zet je het gas uit en giet je de karamelsaus bij de chocolade. Roer voorzichtig zodat alle chocolade oplost en giet deze in de springvorm. Zet deze vervolgens terug in de vriezer.

Cheesecake vulling

 1. Week de gelatine en verwarm de kristalsuiker en basterdsuiker samen met de citroensap in een pannetje, zorg dat de suiker oplost. Los vervolgens hierin de gelatine op.
 2.  Klop de yoghurt en roomkaas samen op terwijl de siroop staat af te koelen. Vouw vervolgens de siroop door het mengsel.
 3. Vul de bodem met het mengsel en zet terug in de vriezer.

Perenroos

 1. Snij de peren dwars in hele dunne plakjes. Je kunt hiervoor het beste een schaaf gebruiken, zo worden de plakjes vrij dun waardoor je ze makkelijk kunt buigen.
 2. Leg deze plakjes half over elkaar heen en maak telkens een ronde hiermee. Werk van buiten naar binnen. De rondes lopen bij mij niet in elkaar over.
 3. Om de peer dat net iets extra te geven kun je deze karameliseren. Even wat kristalsuiker erover strooien en vervolgens even aanbranden met een brandertje.

Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

 

bekijk ook

Laat een reactie achter