Mini bosbessen kwarktaartjes

van Demi
Mini bosbessen kwarktaartjes


Moeilijkheidsgraad | ❀❀❀❀

Bosbessen kwarktaartjes. Het ontwikkelen van een nieuw gebakje gaat niet zomaar. Wat ga je maken? Welke smaak wordt als rode draad gebruikt en wat past daarbij om het nog even iets specialer te maken? Ik dit geval wilde ik al heeeeeel erg lang een ‘glaze’ gebakje ontwikkelen en iets wat daar goed bij past is een taart die je niet hoeft te bakken maar moet koelen. Oké, wat gaan we dan maken? Wordt het hoofdingrediënt kwark, roomkaas, bavarois of misschien wel chocolade? Vanwege de zomer besloot ik voor een kwarktaart te gaan! Lekker fris waardoor ik het af kon werken met een witte chocolade ‘glaze’.
En lekker dat ie was! Zo lekker dat ik nu zelfs het recept uitwerk, iets wat ik in eerste instantie niet van plan was. Wat heb je nodig qua materiaal? Met de hoeveelheden van dit recept kun je ongeveer 2 á 3 gebakjes maken.
 •  Minimaal 3 garneerringen
 • Paletmes
 • Gasbrander (optioneel)
 • Keukenthermometer (optioneel)

Mini bosbessen kwarktaartjes

Print
Personen: 3 Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

Biscuit
◇ 15g eiwit
◇ 50g eigeel
◇ 55g suiker
◇ 40g bloem

Kwark
◇ ​100g bosbessenpuree (confituur) of als je minder tijd hebt bosbessen jam
◇ 2 gelatineblaadjes
◇ 20g suiker
◇ 35g melk
◇ 150g room

Witte chocolade ‘glaze’
◇ 150g suiker
◇ 100g gecondenseerde melk
◇ 75ml water
◇ 8 gelatineblaadjes
◇ 175 witte chocolade (fijngehakt)
◇ Witte kleurstof (optioneel)
◇ Gouden lusterdust (optioneel)

Stap voor stap uitleg

Biscuit

 1. We beginnen het het biscuit. Klop het eiwit op en voeg in delen de suiker toe. Als je al het suiker hebt toegevoegd laat je het nog even doorkloppen en zeef je ondertussen de bloem in een aparte kom.
 2. Zet het eiwit apart in een kom en klop het eigeel op zodat het wit een schuimig is. Dit duurt meestal zo’n 10 minuten. Verwarm de oven ondertussen voor op zo’n 200 graden.
 3.  Vouw in delen het opgeklopte eiwit suikermengsel (franse meringue) door het opgeklopte eigeel. Zorg dat er aan het einde geen klontjes zijn. Vouw vervolgens de bloem in delen door het beslag. Bedek de bakplaat met bakpapier en strijk het mengsel hierover uit. Bak de biscuit zo’n 4 á 5 minuten. Haal na het bakken het biscuit meteen van de bakplaat en dek van met bakpapier zodat deze niet uitdroogt.

Kwark vulling

 1. Ondertussen maak je de kwark vulling.  Laat de gelatineblaadjes weken in water.
 2. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. Verwarm vervolgens de melk en voeg wanneer deze begint te sissen de uitgeknepen gelatine toe. Draai vervolgens het vuur uit, de melk moet niet gaan koken en doe de melk in een ruime kom.
 3. Voeg de bosbessenpuree (houdt 2 eetlepel apart) toe en spatel dit door de melk heen. Vouw vervolgens de slagroom door dit beslag.
 4. Nu gaan de gebakjes opgemaakt worden. Bedek een snijplak/bord met bakpapier. Druk met de garneerring 4 – 6 cirkels uit het biscuitdeeg. Leg vervolgens in elke garneerring een cirkel biscuitdeeg en vul de ring vervolgens tot de helft met de kwark. Smeer de overige biscuitdeeg cirkels in met de overgebleven bosbessenpuree en druk deze op de kwark. Vul de garneerring vervolgens helemaal  met kwark en strijk deze glad met een paletmes. Laat dit taartje minimaal 3 uur (het liefst de hele nacht) koelen in de vriezer.

De glaze

 1. Haal de gebakjes uit de garneerringen door de ring even te branden met de gasbrander. Zet deze daarna terug in de vriezer. Doe de gecondenseerde melk, water en suiker in een steelpannetje en verwarm dit langzaam tegen het kookpunt aan. Roer geregeld.
 2. Laat ondertussen de gelatine weken in een kommetje water. Wanneer het mengsel begint te sudderen zet je het gas uit en laat je de uitgeknepen gelatine oplossen in het mengsel. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de witte chocolade en laat dit voor zo’n 3 minuten zitten. Roer daarna voorzichtig met een garde tot de chocolade helemaal is opgelost. Voeg nu eventueel witte kleurstof toe.
 3. Laat de glaze afkoelen tot 35 – 40 graden. Bedek de cakejes met de glaze en een paar drupjes lusterdust (gemengd met water) en schraap voorzichtig met het paletmes over de bovenkant van het gebakje. Laat 15 minuten afkoelen voordat je de druppels aan de onderkant verwijderd en laat daarna een uur in de koelkast koelen.
Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

bekijk ook

Laat een reactie achter