Moeilijkheidsgraad | ❀
Italiaanse Bruschetta
Als je in Italië geweest bent, is de kans groot dat dat je wel eens bruschetta op de kaart heb zien staan. En dan wel bij de antipasti (voorgerechten) natuurlijk! Er zijn veel combinaties mogelijk, maar ik hou toch wel erg van de traditionele. En toen ging ik zelf opzoek naar wat ik de lekkerste combinatie vindt en daar kwam dit verassende recept uit. Bruschetta wordt voornamelijk geserveerd op een geroosterd ciabatta broodje (plakje) die licht ingevet is met knoflook. Daarover schept men het tomatenmengsel. Heerlijk en supergezond! Als je zelf de ciabatta wilt maken heb ik hier het recept staan. Je kan er natuurlijk ook eentje in de supermarkt kopen 🙂
Italiaanse bruschetta
PrintIngrediënten
Stap voor stap uitleg
- Snij de tomaten in kleine blokjes en doe deze in een kom.
- Snij de knoflook, sjalotjes en knoflook zo klein mogelijk en meng dit in de kom met de tomaten.
- Voeg hier 250ml olijfolie aan toe en laat 15 minuten trekken.
- Laat de vulling uitlekken in een zeef. Je kunt de olie opvangen en later gebruiken om je brood in te dopen.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Smeer een beetje kruidenboter op de ciabatta plakjes.
- Je kunt ervoor kiezen om de ciabatta even te grillen onder de BBQ of gril.
- Doe nu de topping erop en maak eventueel af met parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!