Cheesecake met bastogne bodem

van Demi
Cheesecake met bastogne bodem


Moeilijkheidsgraad | ❀❀

Deze cheesecake met bastogne bodem heeft een verassend effect. Onder de bovenste laag zit namelijk twee heerlijke lagen bosbessenjam / confituur. Dit zorgt ervoor dat de best wel zware cake een fris randje krijgt. Ideaal om te serveren als toetje bij een bbq of etentje aangezien je er heel wat monden mee kunt voeden! Zo’n 10 tot 15 stukjes kan je er echt wel uithalen en al zeg ik het zelf, maar hij is echt goddelijk. Een combinatie van fris en zoet met een bodem van bastogne. Ik zeg, probeer hem uit! Qua materiaal heb je het volgende nodig:
 • Springvorm (18 cm tot 24 cm, hoe groter hoe lager de taart)
 • Gasbrandertje (optioneel)
 • Spuitmondjes (optioneel)
 • Bakpapier

Cheesecake met bastogne bodem

Print
Personen: 10 - 15 Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

Bosbes vulling
250g ingevroren bosbessen
4 el suiker

Cheesecake
100g bastogne koekjes (variëren kan!)
50g boter
755g roomkaas
130g crème fraîche
150g suiker
2 el bloem
1 citroen
2 tl vanille-extract
3 eieren plus 2 eigeel

Stap voor stap uitleg

Bosbessen vulling

 1. Plaats de bosvruchten en suiker in een steelpannetje, breng dit langzaam aan de kook en roer regelmatig. Na ongeveer 10-15  minuten is het een soort siroop/jam geworden. Zet het gas uit en plaats in een stevige kom.
 2. Pureer vervolgens alles, zodat er een gladde massa ontstaat. Wil je de pitjes verwijderen? Zeef de bosbessensiroop even. Laat vervolgens helemaal afkoelen.
Cheesecake
 1. Zet de oven aan, verwarm hem op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier. Zorg dat de randen een paar centimeter boven de bakvorm uitsteken. Je kunt het bakpapier vastplakken door de randen in te vetten met boter.
 2. Verkruimel de bastogne en smelt de boter. Voeg dit bij elkaar en bekleed de bodem van de springvorm ermee. Bak deze bodem 15 minuten lang op 180 graden, zet vervolgens de oven hoger naar 200 graden.  De bodem bak je van te voren om ervoor te zorgen dat de boter niet doorlekt in je kaastaart.
 3. Doe de roomkaas in een kom en klop deze tot een gladde massa, het liefst zo kort mogelijk. Wanneer je op je mixer een platte menghaak kunt zetten adviseer ik je om deze te gebruiken.
 4. Voeg een voor een de rest van de ingrediënten toe (suiker, bloem, citroenrasp, vanille, een voor een de eieren en de crème fraîche). Mix elk ingrediënt tot dat deze is opgenomen, niet langer!
 5. Schenk 1/4 deel in de bakvorm en smeer hier vervolgens een deel van de bosbessenjam over. Herhaal dit tot dat je eindigt met een laag kaastaartvulling. Bak dit 15 minuten op 200 graden en verlaag vervolgens de temperatuur naar 105 graden en bak hem nog 1 uur. Laat vervolgens minimaal 2 uur afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier! Hierdoor zorg je ervoor dat de taart niet inzakt. Wanneer deze in zijn geheel is afgekoeld laat je hem een nachtje in de koelkast koelen. Hierna verwijder je pas de vorm!
 6. Voor de afwerking kun je gebruik maken van meringue! Hiervan heb je ongeveer de helft van dit recept nodig. Let op, de meringue hoef je in dit geval niet nog in de oven te laten drogen. Simpel even aanbranden met een gasbrander is voldoende.

Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

 

bekijk ook

Laat een reactie achter