Basisrecept witte chocolade citroencrème

van Demi
Basisrecept witte chocolade citroencrème

Moeilijkheidsgraad | ❀

Alweer een basisrecept? Ja je ziet het goed! Deze witte chocolade citroencrème is toch zo goddelijk dat hij echt overal tussen past! Als vulling tussen taart lagen, macarons of zelfs in een kleine tartelette. Hmmm. Wees je er wel bewust van dat je dit natuurlijk moet combineren met iets dat groter is… of je moet echt citroenfan zijn zoals ik en het gewoon opeten zonder iets erbij. Moeilijk om te maken? Helemaal niet! Het is te vergelijken met het maken van room. Wat heb je nodig?

  • Steelpan
  • Huishoudfolie

Basisrecept witte chocolade citroencrème

Print
Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

◇ 100 ml citroensap
◇ 4,5 ei (1,5 ei, 3 eidooiers)
◇ 45g kristalsuiker
◇ 55g boter
◇ 80g witte chocolade

Stap voor stap uitleg

  1. Verwarm het citroensap op laag vuur (gebruik een middelgrote pan, geen steelpannetje).
  2. Klop ondertussen in een kom de eieren en de eierdooiers met de suiker tot een schuimend mengsel.
  3. Giet de hete citroensap bij het eiermengsel en giet het daarna terug in de pan. PAS OP: bedek je armen en zorg dat je het vuur niet te hoog zet wanneer je dit mengsel aan de kook gaat brengen, het kan namelijk erg spetteren. Kook het mengsel voor ongeveer 3 minuten en blijf roeren tot het indikt. Het moet ongeveer de helft van z’n volume verliezen.
  4. Haal de pan van het vuur en roer de boter en de witte chocolade door het mengsel tot ze zijn opgelost. Hierbij is het slim om de chocolade en boter in hele kleine stukjes te snijden, waardoor ze sneller worden opgenomen.
  5. Giet dit mengsel in een plastic bakje (met een deksel is handig) en laat dit minimaal een paar uur (2/3) in de koelkast staan.
Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

bekijk ook

4 reacties

Josefien 17 maart 2019 - 21:07

Hoihoi! Welke hoeveelheden van deze citroencreme heb ik nodig als ik het macaronrecept aanhoud? En hoeveel macarons krijg ik ongeveer uit het macaronrecept? Ik ben erg benieuwd naar of het me gaat lukken!
Groetjes Josefien

Reply
Demi 31 maart 2019 - 13:44

Hai! De hoeveelheid hier beschreven moet genoeg zijn voor 1x het recept van de macarons. Je maakt zo een 20 macarons dus 40 schelpen ☺️ succes!

Reply
Steffy 25 juni 2019 - 14:45

Hoe lang kan je het in de koelkast bewaren of in de vriezer? Ik vind het een super recept! Het smaakt super lekker!

Reply
Demi 1 september 2019 - 17:03

Hoi! De vriezer is beter geschikt voor langere periodes! In de koelkast een paar dagen max. aangezien er ei en boter in zit. Fijn dat je het lekker vindt :D!

Reply

Laat een reactie achter