Basisrecept roomkaas botercrème

van Demi
Basisrecept roomkaas botercrème

Moeilijkheidsgraad | ❀

Roomkaas botercrème, wie kent het niet. Het wordt veel gebruikt om cupcakes, taarten en andere baksel mee te versieren of om ze juist af te smeren. Maar welke botercrème is nou het meest geschikt voor jouw baksel? Voordat je meteen aan de slag gaat met dit recept is het handig om even dit artikel te lezen waar verschillende soorten botercrème met elkaar vergeleken worden. Al gedaan? Top! Aan de slag dan maar! Dit recept is goed voor het afsmeren van ongeveer 1 taart van drie lagen (12cm). In cupcake hoeveelheden kun je hier ongeveer 6 – 12 cupcakes mee versieren. Dit hangt af van hoe groot je de toefjes maakt. Van roosjes kun je er zeker 10-12 maken, maar wanneer je met de russianball tip, zoals hieronder aan de slag gaat, kom je uit op 6 of misschien wel minder. Wat heb je nodig?

  • Een mixer

Basisrecept roomkaas botercrème

Print
Personen: - Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

◇ 200g Roomkaas, kamertemperatuur
◇ 100g zachte boter
◇ 140g poedersuiker (gezeefd)
◇ 1 eetlepel vanille extract

Stap voor stap uitleg

  1. Voor de botercrème klop je de boter luchtig (10 – 20 min).
  2. Voeg de poedersuiker, roomkaas en vanille extract toe en laat een paar minuten kloppen op de laagste stand. Tip tegen poederexplosies: voeg de poedersuiker in delen toe.
  3. Waneer alle klonten verdwenen zijn en je een glad beslag heb zet je dit even voor een paar minuten (10 – 15) in de koelkast. Tadaa je kunt hem al gebruiken!

Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

bekijk ook

Laat een reactie achter