Basisrecept botercrème

van Demi
Basisrecept botercrème


Moeilijkheidsgraad | ❀

Botercrème, wie kent het niet. Het wordt veel gebruikt om cupcakes, taarten en andere baksel mee te versieren of om ze juist af te smeren. Maar welke botercrème is nou het meest geschikt voor jouw baksel? Voordat je meteen aan de slag gaat met dit recept is het handig om even dit artikel te lezen waar verschillende soorten botercrème met elkaar vergeleken worden. Al gedaan? Top! Aan de slag dan maar! Dit recept is goed voor het afsmeren van ongeveer 1 taart van drie lagen (12cm). In cupcake hoeveelheden kun je hier ongeveer 6 – 12 cupcakes mee versieren. Dit hangt af van hoe groot je de toefjes maakt. Van roosjes kun je er zeker 10-12 maken, maar wanneer je met de russianball tip, zoals hieronder aan de slag gaat, kom je uit op 6 of misschien wel minder.

Basisrecept botercrème

Print
Personen: 1 Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

◇ 250g boter
◇ 575g poedersuiker
◇ 1½ eetlepel melk (optioneel)
◇ Snufje zout

Stap voor stap uitleg

  1. Haal voordat je gaat beginnen de boter minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Deze moet op kamertemperatuur zijn.
  2. Klop de boter luchtig op middelhoge snelheid, dit duurt ongeveer tien minuten. De boter is na tien minuten luchtig en zit er witter uit. Ook lijkt het alsof je opeens meer boter in je mengkom hebt.
  3. Voeg in delen de poedersuiker toe en klop na elk deel de boter een paar minuten op. Wanneer je alles hebt toegevoegd, mix je het geheel nog zo een 10 minuten zodat de poedersuiker goed opgenomen kan worden door de boter. Te korrelig met de poedersuiker? Laat nog 10 minuten doorkloppen.
  4. Je botercrème is goed wanneer het op je menghaak blijft zitten, maar eraf valt na stevig schudden. Te stevig? Voeg dan de melk toe, doe dit wel voorzichtig! Ander heb je straks te slappe botercrème. Voeg als laatste nog een beetje zout toe als je de botercrème te zoet vindt.

Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

bekijk ook

Laat een reactie achter