Tiramisu volgens authentiek Italiaans recept

van Demi
tiramisu

Tiramisu! Nou ik ben me wel in een schrijfmodus vandaag hoor! Ik dwing mezelf dan ook wel om het af te maken aangezien het er anders nooit van komt. Dit recept is niet van mij maar van de kantine in school, of te wel het authentieke italiaanse recept! Super makkelijk en binnen 15 minuten gefixt!

Wat heb je nodig?

  • Mixer
  • Spatel
  • Een kom of kommetjes voor opmaken

Tiramisu volgens authentiek Italiaans recept

Print
Personen: 8 Bereidingstijd:

Ingrediënten

◇ 300g lange vingers
◇ 4 verse eieren (heel belangrijk vers!!)
◇ 500g mascarpone
◇ 100g suiker
◇ 300g gezette koffie*
◇ Poeder cacao (bitter)*

*Je kunt inplaats van koffie ook de variant met aardbeien maken. Hierbij vervang je de koffie door water en een deel aardbeiensiroop (4 delen water 1 deel siroop) en de cacao door verse aardbeien. 

Stap voor stap uitleg

  1. Ontvet al je kommen met citroensap en begin met het scheiden van de eieren. Zorg hierbij dat er bij het eiwit geen enkel spoortje eigeel zit. Bij eigeel is het niet erg als er iets van eiwit achterblijft.
  2. Klop het eiwit op en voeg waneer het begint te schuimen de helft van het suiker in delen toe (50g). Blijf doormixen totdat je franse meringue begint te glimmen. De meringue is goed als je de kom op zijn kop kan houden en het beweegt niet.
  3. Klop vervolgens ook het eigeel op maar voeg hier meter het suiker aan toe. Zorg dat het beslag er wittig geel uitziet. Na ongeveer 5 minuten mixen moet je een achtje kunnen maken van het beslag en deze moet niet meteen verdwijnen.
  4. Spatel door het eigeel heel voorzichtig de mascarpone er door heen totdat deze volledig is opgenomen.
  5. Voeg vervolgens de meringue in 3en toe en spatel heeeeel voorzichtig totdat alles is opgenomen. Voeg daarna pas een volgend deel toe. De crème is nu klaar.
  6. Doop de lange vingers aan beide kanten even in de koffie (of aardbeien siroop) en bedek de bodem van de kom. Spreidt hier een laag crème over (hierna optioneel aardbeien) en dip een volgende lading lange vingers in de koffie en bedek de tweede etage. Werk af met de crème (en optioneel aardbeien) en besprenkel dit met cacao. Tip! Knip een figuurtje uit van papier, zo kun je leuke afdrukken maken!
  7. Officieel moet je de Tiramisu nu een paar uur koelen in de koelkast, maar kan je niet wachten dan kan je hem ook al nu opeten.

Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

bekijk ook

Laat een reactie achter