Sorbet mango ananas ijs

van Demi

Moeilijkheidsgraad | ❀ 

Sorbet mango ananas ijs

IJs. Het is eigenlijk een vreemd product. Op melkbasis of juist fruit en water? Dan heb je nog softijs of juist roomijs. Kortom meer dan 1000 mogelijkheden. In Rome heb ik een workshop gevolgd over hoe ze daar authentiek Italiaans ijs maken. Echt een aanrader om ooit te doen! Weet alleen niet of ze dit ook in het Engels aanbieden haha. Daarnaast als je na alle corona ooit naar Rome gaat, heb ik hier de lekkerste ijszaken staan.

Maar voordat ik helemaal als Rome fanaat doorga, wil ik wat uitleggen over sorbetijs! Sorbetijs bestaat eigenlijk uit de juiste verhouding van fruit, water en suiker. Het mag niet teveel naar fruit smaken, maar moet net even anders zijn. Wat maakt het nou zo moeilijk? IJskristallen! Water zorgt ervoor dat het niet echt homogeen kan invriezen. Daarom moet je altijd om het kwartier roeren bij veel recepten. Nou daar heb ik geen zin in en heb ik een beetje met de verhoudingen gespeeld. Als je een ijsmachine hebt kan je andere verhoudingen wel aanhouden natuurlijk. Wat heb je nodig?

  • Blender
  • Ruimte in je vriezer

Sorbet Mango Ananas ijs

Print
Personen: 4 Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

◇ 350g ananas diepvries*
◇ 150g mango
◇ 250ml water
◇ 125g suiker
◇ 1/2 sinaasappel sap
◇ snufje zout
◇ 2 el gecondenseerde melk (optioneel)**
 
*Nederlands fruit is vaak niet zo smaakvol. Daarnaast kun je vers fruit beter met een ijsmachine gebruiken. 
** Dit zorgt ervoor dat je mengsel niet zo keihard wordt in de vriezer

Stap voor stap uitleg

  1. Doe de suiker en water in een steelpannetje. Zet het vuur aan en wanneer het kookt, zet je het vuur wat zachter, maar het moet blijven koken voor zo een 6/7 minuten.
  2. Draai nu het vuur uit en pers de sinaasappel uit. Meng dit door je suikerwater en laat dit geheel! afkoelen in de koelkast. Het moet echt koud koud zijn! Het liefst dus een nachtje laten staan. 
  3. Doe de diepvries ananas in de blender, met een snufje zout en het suikerwater mengsel. Blender dit tot een gladde massa.
  4. Voeg het mango deel toe. Je blender kan wat vastlopen, zet deze uit en mix even met een lepel zodat de lucht er bij kan. Je hebt nu een heel dik mengsel. Als hij dunnig is, zat er veel vocht in je diepvriesvrucht en kan je het beste wat diepvries mango of diepvriesfruit even toevoegen. Waarom mango? Mango heeft een zachte structuur met blenden en zorgt echt voor perfecte textuur.
  5. Nu nog even een uurtje in de koelkast en om het half uur even roeren.

Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

bekijk ook

Laat een reactie achter