Suikerjunkie
  • Home
  • Recepten
    • Recepten
    • Technieken
    • Basisrecepten
    • Bakweetjes
  • Blog
    • Bakpraat
    • Persoonlijk
    • Rome 2018
  • Instagram
  • Video’s
  • Foodfotografie
  • Over mij
  • Contact

Suikerjunkie

zoete baksels & foodfotografie

  • Home
  • Recepten
    • Recepten
    • Technieken
    • Basisrecepten
    • Bakweetjes
  • Blog
    • Bakpraat
    • Persoonlijk
    • Rome 2018
  • Instagram
  • Video’s
  • Foodfotografie
  • Over mij
  • Contact
Alle receptenRecepten

Italiaanse granita van meloen

17 september 2018
Italiaanse granita van meloen

granita meloenMoeilijkheidsgraad | ❀

Granita

Wie kent hem niet? Nou ik denk best veel mensen en vooral als je nooit in Italië bent geweest. De granita is van oorsprong een Siciliaanse specialiteit en werd vroeger gemaakt met het ijs dat op de Etna gevonden werd, daar deden ze vervolgens vers fruit bij en tadaaa.. een heerlijke en vooral simpele verkoeling voorin de hete zomermaanden. In Sicilië word hij nu ook veel gegeten in combinatie met een brioche.

Maar lijkt dit dan niet veel op sorbetijs? Ja en toch ook nee. Een granita is groffer doordat je echt stukjes ijs hebt die niet allemaal even groot zijn. Ook is hij veeeeel makkelijker te maken en heb je geen speciale keukenapparatuur, behalve een staafmixer of blender, nodig. Top dus! Let wel op! Koop een meloen van goede kwaliteit met genoeg smaak, het is nu (eind augustus begin september) meloenen seizoen!

Granita met Meloen

Print
Personen: 6 Bereidingstijd: 10 minuten Baktijd: 4 uur

Ingrediënten

◇ 110g water
◇ 25g suiker
◇ 40g verse citroensap (1 citroen)
◇ 500g Cantaloupe meloen (1 meloen)
◇ 1 extra Cantaloupe meloen (optioneel)

Stap voor stap uitleg

  1. Doe de suiker en het water in een steelpan en zet het vuur middel/hoog. Wanneer het mengsel goed kookt en de suiker niet meer zichtbaar is, zet je het gas uit en giet je het mengsel in een kom. Laat 10 minuten afkoelen en zet daarna in de koelkast.
  2. Snij de meloen in grove stukken en blend dit vervolgens tot een sapje in de blender. Hou eventueel wat stukjes meloen apart voor de garnering. Giet dit sap in een lage bak (denk hierbij aan een ovenschaal. Pers de citroen en voeg het citroensap hieraan toe. Even goed roeren is belangrijk!
  3. Pak vervolgens het afgekoelde suikerwater en giet dit bij het meloenmengsel. Roer goed door en plak af met plasticfolie.
  4. Zet in de koelkast en roer ieder uur even met een vork door het mengsel. Na 3 tot 4 uur is hij stevig genoeg.
  5. Maaaaar…. Helaas zijn de meloenen die in Nederland te verkrijgen zijn niet altijd even smaakvol. Hoe los je dat op? Gebruik de helft van de overige meloen en prak het een beetje fijn. Schep dit door je ijs heen voor een extra sterke meloen smaak, heeeerlijk!

    Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

    granita meloen

granitaijsmeloen
0 reactie
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige bericht
Beste restaurants Rome
volgende bericht
Basisrecept Chocolade botercrème

bekijk ook

Basisrecept botercrème

7 januari 2018

Nutella broodster van brioche deeg

2 december 2018

Basisrecept bosvruchten roomkaas crème

1 januari 2018

Taart met roomkaas botercrème en rood fruit

1 januari 2018

Basisrecept zachte en luchtige donuts

22 maart 2018

Galaxy heelal taart

1 januari 2018

Een handboek voor het maken van macarons

3 februari 2018

Eclairs met chocolade spiegel en gevuld met room

1 januari 2018

Recept voor chocolade macarons

26 januari 2019

Mini bosbessen kwarktaartjes

1 januari 2018

Laat een reactie achter Annuleer reactie

Zoeken

Meest recente berichten

  • Recept voor chocolade macarons
  • Warme chocolademelk
  • Koekhuisje van speculaas
  • Nutella broodster van brioche deeg
  • Chocolade taart met rood fruit

Populaire berichten

  • 1

    Een handboek voor het maken van macarons

    3 februari 2018
  • 2

    Basisrecept voor macarons

    7 januari 2018
  • 3

    Alles over bakken met kleurstof

    7 januari 2018
  • 4

    Verschillende soorten botercrème

    7 januari 2018

Zoek op tags

aardbei basisrecept botercrème brioche brood cake cheesecake chocolade chocolade ganache citroen citroencrème crème fruit ganache gebak glaze ijs italiaans italiaanse meringue italie kaastaart koekjesdeeg lagentaart macaron macarons mascarpone meringue pavlova roma rome room roomkaas roomkaasbotercrème spiegel spuitmondjes stap voor stap taalreis taart tartelette techniek tempereren tips vakantie zwitserse zwitserse meringue botercreme

Volg mij op instagram

  • Wat een feestje afgelopen zaterdag! Leek het ek of wk
  • Vanavond de finale! Zitten jullie al klaar? Recept van deze
  • Feestje vanavond? Ik hoop het wel! Wie gaat er nog
  •  recept chocolade macarons staat nu online!   wwwsuikerjunkienl
  • Finale heel holland bakt! Morgen is ie dan eindelijk Leuk
  • Recept? wwwsuikerjunkienl Bakkermakkers! Het sneeuwt! Tijd om de keuken in
  • Wie houdt er nou niet van macarons? Recept en tips
  • Bakkermakkers zitten jullie al klaar voor vanavond?! Maak dan nog

WORD EEN JUNKIE

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update.

  • Instagram
  • Youtube
  • Email

COPYRIGHT © 2018 · SUIKERJUNKIE · PRIVACY


Terug naar het begin