Chocolade taart met rood fruit

van Demi
chocolade taart

chocolade taart chocolade taart

Moeilijkheidsgraad | ❀❀

Chocolade taart

Ooooooooh de herfst komt eraan en normaal gesproken is het dan ook echt weer tijd om vooral op regenachtige zondagen heeeerlijk te bakken. Bijvoorbeeld een chocolade taart. Maar het is nu nog mooi en het past stiekem eigenlijk wel in alle jaargetijden. Hihi. Ik zoek gewoon een excuus om te zondigen. Dus hierbij het ZONDIG taartje. Of je bent slim en je wilt een niet al te grootte taart bakken, maar wel veel mensen blij maken… deze taart is klein maar o zo lekker en een beetje machtig door de botercrème, tja chocolade, wat verwacht je? Maaaaar de taart zelf is absoluut niet machtig hoor! 1… 2… 3… daar gaan weeee!

Benodigde materialen:

  • Keukenmachine / mixer
  • Spatel
  • Bakblik (15 – 20 cm doorsnede)

Chocolade taart met rood fruit

Print
Personen: 10 Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

Chocolade cake (15cm doorsnede)
◇ 110g ongezouten roomboter
◇ 40g cacao (hoge kwaliteit)
◇ 45ml water
◇ 45ml melk
◇ 190g fijne kristalsuiker
◇ 120g crème fresh
◇ 1 el vanille extract
◇ 1,5 middelgrote eieren
◇ 130g bloem
◇ 15g maizena
◇ 1 tl baking soda
◇ 1/2 zakje bakpoeder
◇ 1 snufje zout

Chocolade botercrème
◇ 100g donkere chocolade
◇ 180g ongezouten boter
◇ 150g poedersuiker
◇ 50g cacao
◇ 50g crème fresh
◇ 1 theelepel vanille extract
◇ 1 snufje zout

Afwerking
◇ Bakje frambozen
◇ Bakje aardbeien

Stap voor stap uitleg

Chocolade taart

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de taartvorm in.
  2. Smelt in een steelpannetje de boter, voeg hierna de cacao toe en roer met een garde tot je een egaal mengsel hebt. Voeg nu het water en de melk eraan toe, laat het een minuutje verwarmen en draai het gas uit.
  3. Doe in een kom de suiker, crème fresh, vanille extract en eieren. Voeg het warme chocolade mengsel toe en mix het 2-3 minuutjes op een middelhoge stand. Zeef vervolgens de bloem, maizena, bakingsoda, bakpoeder en het zout en voeg dit toe aan het mengsel. Zet de mixer aan op een lage stand en zorg ervoor dat het een egaal mengsel wordt. Ja dit mengsel is best waterig! Ik schrok me rot en dacht dat ik een berekenfout had gemaakt… Gelukkig bleek dat niet zo te zijn.
  4. Giet het mengsel in de tulbandvorm en bak deze zo een 45 tot 50 minuten.
  5. Prik na het bakken voor de zekerheid even met een saté prikker in de taart. Komt hij er groot en deels schoon uit dan is je taart klaar.
  6. Haal de vorm met folie eruit en laat afkoelen, wanneer hij afgekoeld is haal je de taart uit de vorm en verpak je deze luchtdicht zodat het kleine beetje warmte wat nog in de taart zit niet kan ontsnappen, zo blijft hij lekker smeuïg.

Chocolade botercrème 

  1. Zet een pannetje water op. Hak de chocolade heel fijn en doe deze in een vuurbestendige kom. Zet deze vervolgens op het pannetje met kokend water (zorg dat hij het water niet aanraakt) en smelt de chocolade tot er geen stukjes meer zichtbaar zijn. Giet deze vervolgens in een kommetje en laat afkoelen.
  2. Doe de boter in een kom en mix deze zo een 5 – 10 minuten op middel hoge stand. Wanneer de boter wittig begint te worden gaat het goed. Als je een keukenmachine hebt kun je het beste met de platte menghaak werken.
  3. Voeg de poedersuiker, cacao, cremefresh, vanille extract en het zout toe en mix nog zo een 5 – 10 minuten.
  4. Dip voorzichtig je vingen in de gesmolten chocolade, wanneer deze niet meer warm aanvoelt kun je hem toevoegen aan je botercrème. Mix nog een paar minuten zodat het goed gemengd zit en laat eventueel maximaal 5 minuten koelen in de koelkast als hij wat slap aanvoelt.
  5. Voor de afwerking snij je de taart door de midden open en bekleed je dit vervolgens alleen met aardbeien. Leg de tweede laag erop en smeer de taart af met botercrème. Werk af met de frambozen en laat 1 uur koelen in de koelkast.

Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

chocolade taart

chocolade taart

bekijk ook

Laat een reactie achter