Moeilijkheidsgraad | ❀❀
Een chocolade bounty taartje. Soms heb je van die dagen, dan snak je gewoon naar chocolade. Hagelslag, repen, koekjes, het maakt niet uit wat. Een chocolade vreetkick komt iedereen wel bekend voor. En bounty’s, je haat of houdt van ze haha! Maar met deze taart trek je iedereen uit het slop. Benieuwd? Dit heb je qua materiaal nodig:
- Bakvorm (11cm, je bakt 4 keer een taartje van 11cm af, te halen bij AH voor een kleine prijs)
- Steelpannetje
- Mixer of garde
- Paletmes of deegschraper
- Spuitzak of optioneel een boterhamzakje
Chocolade kokos bounty taartje
PrintIngrediënten
Chocolade taartjes (4 stuks, diameter 11cm)
◇ 165g ongezouten roomboter
◇ 60g ongezoete cacao
◇ 67 ml water
◇ 67 ml melk
◇ 285g suiker
◇ 180g yoghurt
◇ 2,5 ei
◇ 195g bloem
◇ 23g maizena
◇ 2 tl bakingsoda
◇ 1 zakje bakpoeder
◇ 1tl vanille extract
◇ snufje zout
◇ 100g kokosrasp
Chocolade botercreme*
◇ 1,5 keer! dit recept
Dus even uitrekenen!
*Optioneel: Voor de vulling in de taart heb ik een grote schep chocolade botercreme genomen en dit gemengd met 100g roomkaas.
Chocolade ganache
◇ 100g chocolade
◇ 110ml slagroom
◇ 20g ongezouten boter
Stap voor stap uitleg
Chocolade taartjes
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvormen in.
- Smelt in een steelpannetje de boter, voeg hierna de cacao toe en roer met een garde tot je een egaal mengsel hebt. Voeg nu het water en de melk eraan toe, laat het een minuutje verwarmen en draai het gas uit.
- Doe in een kom de suiker, yoghurt, vanille extract en eieren. Voeg het warme chocolade mengsel toe en mix het 2-3 minuutjes op een middelhoge stand. Zeef vervolgens de bloem, maizena, bakingsoda, bakpoeder en het zout en voeg dit toe aan het mengsel. Zet de mixer aan op een lage stand en zorg ervoor dat het een egaal mengsel wordt. Ja dit mengsel is best waterig! Ik schrok me rot en dacht dat ik een berekenfout had gemaakt… Gelukkig bleek dat niet zo te zijn.
- Giet het mengsel in de tulbandvorm en bak deze zo een 35 tot 45 minuten.
- Prik na het bakken voor de zekerheid even met een saté prikker in de taart. Komt hij er groot en deels schoon uit dan is je taart klaar.
- Haal de vorm met folie eruit en laat afkoelen, wanneer hij afgekoeld is haal je de taart uit de vorm en verpak je deze luchtdicht zodat het kleine beetje warmte wat nog in de taart zit niet kan ontsnappen, zo blijft hij lekker smeuïg.
Chocolade botercreme
◇ 1,5 keer! dit recept
Chocolade ganache
- Je maakt de chocolade ganache pas als je taart helemaal klaar staat in de koelkast, dus afgesmeerd met botercreme en al.
- Hak de chocolade fijn en zet apart in een kommetje.
- Verwarm de slagroom in een steelpannetje. Wanneer deze begint te borrelen is hij heet genoeg en giet je hem bij de chocolade. Laat dit 1 minuut staan en begin dan te roeren.
- Wanneer alle chocolade is opgenomen doe je de boter in kleine blokjes erbij en roer je dit tot het is opgelost.
- Laat de ganache afkoelen tot 27-34 graden (het hangt er vanaf hoe koud je taart is) voordat je deze gebruikt.
Samenstellen
- Snij van alle taartjes de bovenkant af zodat deze recht lopen.
- Smeer tussen elke laag botercreme (of je botercreme roomkaas mengsel).
- Wanneer alle lagen op elkaar staan, check je of de taart recht staat. Zo ja, dan stop je er vanaf bovenaf een sateprikker of een sushistokje in. Zo kan de taart tijdens het afsmeren niet scheef gaan staan.
- Smeer nu de buitenlagen af. Hierbij gebruik je veel botercreme! Een laag van een halve centimeter dikte is minimaal, anders kan je hem nooit mooi strak krijgen.
- Wanneer het hele taart mooi strak is, zet je deze even voor een uurtje in de koelkast zodat hij kan uitharden.
- Met de overige botercreme spuit je garneerwerk op een bakpapiertje. Deze laat je ook uitharden in de koelkast.
- Als je taart goed is uitgehard, en je deze kunt vastpakken zonder in te deuken, leg je op een platte schaal of bord de kokosrasp en dip je voorzichtig elke kant van de taart in de kokos. Zet hierna de taart nog even terug in de koelkast voor 15 minuten.
- Nu maak je de chocolade ganache, Wanneer deze rond de 34 graden is, kun je je garneer spuitwerk erin dopen met een satestokje. Hierna laat je het drogen door het in aluminiumfolie te prikken en in de koelkast te zetten.
- Wanneer de ganache rond de 28 graden zit pak je de taart erbij en giet je het in het midden van de taart, net genoeg zodat de zijkanten overstromen.
- Zet de taart terug in de koelkast voor minimaal 45 minuten.
- Nu kun je je gespoten decoraties op de taart zetten en is hij klaar om gegeten te worden!
- De taart is het lekkerste als je hem even een uurtje uit de koelkast laat staan.
Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!
1 reactie
Zo mooiiii! En oh zo lekker! Echt geweldig!