Moeilijkheidsgraad | ❀
Chocolade ganache… hmmm wie kent het niet! Heerlijk om als vulling te gebruiken. Ja je leest het goed, deze ganache is steviger dan de normale ganache. Waarom? Omdat het super irritant is als jij je taart wilt vullen en de ganache druipt eruit. Heb je hier geen beeld bij? Denk aan een mooie lagen taart die je wilt afsmeren met witte botercrème en opeens druipt daar de donkere ganache door een kier naar buiten. ABORT MISSION. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Daarom hier het basisrecept voor een kleine hoeveelheid chocolade ganache. Je kunt hier ongeveer 6 tot 8 mini tartelettes mee vullen.
Basisrecept chocolade ganache
PrintIngrediënten
Pure chocolade ganache
◇ 100g pure chocolade
◇ 100ml slagroom
◇ 20g honing
◇ 10g boter
Melk chocolade ganache
◇ 100g melk chocolade
◇ 65ml slagroom
◇ 20g honing
◇ 10g boter
Witte chocolade ganache
◇ 100g witte chocolade
◇ 50ml slagroom
◇ 20g honing
◇ 10g boter
Stap voor stap uitleg
- Hak de chocolade zo fijn mogelijk en zet apart in een kom.
- Verwarm de slagroom samen met de honing tot het begint te koken/sudderen.
- Haal van het vuur en giet over de chocolade heen, laat dit 30 seconden tot een minuut lang staan. Roer daarna voorzichtig met een spatel of een lepel totdat de de chocolade en het slagroommengsel een mengsel zijn geworden.
- Moet het in een vorm gegoten worden dan is het klaar voor gebruik! Wil je het gebruiken bij bijvoorbeeld het opspuiten van macarons als vulling, zet het dan even een half uurtje in de koelkast.
Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!
2 reacties
Waarvoor wordt de boter gebruikt?
Die wordt ook toegevoegd en daardoor krijg je een mooie glans ?