Basisrecept Chocolade botercrème

van Demi
basisrecept chocolade botercreme

Moeilijkheidsgraad | ❀

Chocolade botercrème

Jaaaa na vele vragen en veel testen heb ik eindelijk een chocolade botercrème waar ik tevreden mee ben. Dus!
Geen smeltende, schiftende of mierzoete botercrème, maar echte chocolade botercrème! Vol van smaak en als je hem goed luchtig klopt niet al te machtig (het blijft chocolade). De oplossing tegen mierzoete botercrème?  Crème fresh! Heel raar maar het werkt toch! Hiervoor heb ik het met melk geprobeerd, maar daar ben ik echt niet fan van. Gewoon te vochtig en zorgt voor disbalans, maaaar dit werkt dus prima! Je kunt hier ongeveer 1 taart van 15cm doorsnee mee besmeren en zo een 8 – 10 cupcakes mee versieren. Wat heb je nodig?

  • Mixer
  • Zeef

Basisrecept Chocolade botercrème

Print
Personen: 10 Bereidingstijd: Baktijd:

Ingrediënten

Chocolade botercrème
◇ 100g donkere chocolade
◇ 180g ongezouten boter
◇ 150g poedersuiker
◇ 50g cacao
◇ 50g crème fresh
◇ 1 theelepel vanille extract
◇ 1 snufje zout

Stap voor stap uitleg

Chocolade botercrème 

  1. Zet een pannetje water op. Hak de chocolade heel fijn en doe deze in een vuurbestendige kom. Zet deze vervolgens op het pannetje met kokend water (zorg dat hij het water niet aanraakt) en smelt de chocolade tot er geen stukjes meer zichtbaar zijn. Giet deze vervolgens in een kommetje en laat afkoelen.
  2. Doe de boter in een kom en mix deze zo een 5 – 10 minuten op middel hoge stand. Wanneer de boter wittig begint te worden gaat het goed. Als je een keukenmachine hebt kun je het beste met de platte menghaak werken.
  3. Zeef de poedersuiker en cacao en voeg deze samen met de cremefresh, vanille extract en het zout toe en mix nog zo een 5 – 10 minuten.
  4. Dip voorzichtig je vingen in de gesmolten chocolade, wanneer deze niet meer warm aanvoelt kun je hem toevoegen aan je botercrème. Mix nog een paar minuten zodat het goed gemengd zit en laat eventueel maximaal 5 minuten koelen in de koelkast als hij wat slap aanvoelt.

Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

bekijk ook

Laat een reactie achter