Basisrecept bosvruchten roomkaas crème

van Demi
bosvruchten macarons

Bosvruchten macarons. Of in ieder geval macarons met bosvruchten smaak. Heerlijk fris en super verslavend, al zeg ik het zelf. Maar deze crème is niet alleen geschikt voor tussen de macarons. Ook kan je hem gebruiken om cupcakes te versieren of als tussenlaag bij stapeltaarten. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Je zou er zelfs een cheesecake van kunnen maken. Maar wat deze crème zo fijn maakt is dat je hem heel snel op tafel kan zetten. Wel binnen 10 minuten! Oké, wel als je bosbessenjam in plaats van eigen gemaakte confituur gebruikt. Qua hoeveelheid kun je 10 macarons vullen of een taartje van 12cm in doorsnede met 3 lagen.

Basisrecept bosvruchten roomkaas crème

Print
Personen: 10 Bereidingstijd:

Ingrediënten

◇ 120g roomkaas (uitgelekt)
◇ 30g poedersuiker
◇ 20g maizena
◇ 2 el bosbessenjam of zelfgemaakte confituur
◇ 1 tl vanille extract

Stap voor stap uitleg

  1. Doe de roomkaas in en kom en zeef de poedersuiker en maizena.
  2. Voeg de poedersuiker en maizena toe en mix goed tot dat er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
  3. Als je zelf bosbessen confituur gemaakt hebt moet deze goed stevig zijn en zo min mogelijk vocht bevatten. Voeg de confituur of de bosbessen jam toe met de vanille extract.
  4. Mix goed door elkaar tot dat er geen klontjes meer zijn en laat 20 minuten in de koelkast koelen.

Bakze! Psssst, supertof als jij jouw resultaat deelt op instagram met de #suikerjunkie of @suikerjunkie! Wie weet verschijn je wel in mijn story!

bekijk ook

Laat een reactie achter