Stranden dichtbij Rome

van Demi
beste stranden Rome

Lekker een stedentrip of iets langer naar Rome, in de zomer, en dan komt de superhitte eraan. Wat beter te doen dan een dagje of middagje strand? Wat strand? Ja er is strand bij Rome! Met een uurtje vanaf Termini kan je al op het strand liggen, maar welk strand?

Ostia

Vanaf Termini pak je de metrolijn B naar Laurentina, stap je uit op Piramide en pak je de metro (hetzelfde kaartje is hierbij geldig) naar Ostia Lido. Als je uitstapt met de roltrap omhoog en dan meteen links, daar staat een soort metro klaar, check wel even welk spoor (binario) je moet hebben. Deze metro vertrekt ieder kwartier! Ostia heeft niet de mooiste stranden, maar verkoeling biedt het zeker!

Maar welk strand? Bij Ostia heb je de volgende haltes waar strand is:

 • Ostia Lido Centro
  Het dichtstbijzijnde station, denk je, vanaf hier moet je namelijk nog 15 minuten lopen naar het strand. Je hebt er een wat groter vrij strand en verschillende stabilimenti waar je voor moet betalen.
 • Ostia Stella Polare
  Het dichtstbijzijnde strand en een redelijk groot vrij strand, hier zullen de meeste mensen dan ook uitstappen. Je hebt hier ook vrij veel privé stranden en het is maar 5 minuten lopen naar het station.
 • Ostia Castel Fusano
  Op dit stuk zijn veel privé stranden, zelf zou ik dit strand niet aanbevelen aangezien er veel wat duurdere privé stranden zijn.
 • Ostia Christoforo Colombo
  Hier heb je privé strand maar kun je ook de bus pakken (7) naar Cancello, het grootste vrije strand dichtbij Rome dat doet denken aan het Nederlandse strand.
Prachtstranden dichtbij Rome

Als je lekker dichtbij een dagje of middagje naar het strand wilt, is Ostia de beste optie. Wil je nou iets meer? Dan zijn deze stranden zeker een aanrader!

 • Santa Marinella 
  Een uurtje met de trein vanaf Termini vind je de plaats Santa Marinella, een heel schattig klein dorpje met een mooi helder (vrij!) strand. Let op, in de zomervakantie kan het er heel druk zijn.
 • Sperlonga
  Wil je nou echt een heel gaaf uitje maken, ga dan naar Sperlonga! Dit schattige dorpje op een rots doet je denken aan Griekenland. Met een heldere blauwe zee met genoeg privé stranden doet dit echt aan een droomplek denken! Je pakt vanaf Termini de trein naar Fondi Sperlonga (iets meer dan een uurtje) en daarna pak je de bus, die perfect aansluit, naar het centrum (20 minuutjes).
 • Anzio
  Vanaf Termini pak je de trein naar Nettuno en stap je uit op Anzio. Hier loop je zo in 10 minuten naar het strand en in 15 minuten naar het vrijstrand. Een heel gezellig dorp met heel veel restaurantjes!

 

bekijk ook

1 reactie

opa Henk 9 september 2018 - 12:57

Genoeg stranden en strandjes zo te lezen Demi voor als je verkoeling zoekt.

Reply

Laat een reactie achter