Geheime bezienswaardigheden in Rome

van Demi
geheime plekken rome

Naast alle grote toeristenplekken in Rome heb je vaak nog wel wat tijd over om magische verstopte plekjes te bezoeken die vaak gewoon in of net buiten Rome liggen. Maar waar kun je die vinden? Elke site die de ijszaak Giolitti als geheime plek aanwijst zou ik maar niet geloven, aangezien die ijszaak in elke toeristengids staat. Maar wat dan wel?

• Panorama Il Vittoriano

Bovenop het paleis dat je bij Piazza Venezia vindt, kun je met een lift, die iets wat verstopt is, helemaal naar het dak! Super gaaf en dat mag je absoluut niet missen.

geheime plekken in Rome

• Basiliek Santa Maria Maggiore

Een van de grootste basilieken in Rome en aan de buitenkant zou je niet zeggen dat deze heel overweldigend is. Des te groter is de verrassing als je naar binnenstapt. Ik verklap niets, maar als je deze basiliek niet hebt gezien mis je echt iets!

• Quartiere Coppede & Villa Torlonia

Deze prachtige wijk is iets buiten het centrum te vinden. De stijl heeft iets sprookjesachtig en is totaal anders dan wat je in Rome zelf kunt vinden.

geheime plekken rome geheime plekken rome geheime plekken rome

• LungoTevere

Stap uit bij Trastevere en daal af met de trap naar de rivier waar ‘s avonds alle tentjes tot leven komen. Het eten is wel iets duurder en van mindere kwaliteit dan in Trastevere zelf, maar het uitzicht met ondergaande zon maak enorm veel goed.

geheime plekken rome

• Via Appia Antica & Catacombes

De oudste weg van Rome leid je langs een prachtige groene en rustige omgeving met veel ruïnes. Ook vind je hier de catacombes van Rome en kun je een tour nemen. Ik zou er zelf 1 kiezen (San Calissto heb ik gedaan) aangezien ze een beetje op elkaar lijken.

• Het sleutelgat

Hoewel deze niet echt meer geheim is kan ik hem toch niet achterwegen laten aangezien hij niet in elke toeristengids langskomt. Een van de mooiste uitzichten op het Vaticaan vind je in Parco degli Aranci en als je dan even doorloopt heb je het magische sleutelgat.

• Voodoo bar

Iets achter het Colosseum vind je deze geheime tuin bar. Kleed je mooi aan en gaan met die banaan! Prachtige sfeer en leuk om even wat te drinken ‘s avonds.

sleutelgat rome

• Basiliek San Clemente

Ze hebben hier 1, niet 2, maar 3 kerken onder elkaar gevonden! Elk ouder dan de vorige. Vanaf de buitenkant zie je niet veel bijzonderheden maar de binnenkant is heel indrukwekkend. Je gaat wel wat dieper naar beneden, neem dus een vestje mee! Je kunt zelfs even van het heilige water drinken, dat ook onder het Colosseum stroomt.

• Tivoli

Als je in Rome bent voor een weekje of iets langer, ga dan zeker naar Tivoli! Hier vind je een park met watervallen (Parco Villa Gregoriana), een met fonteinen (Villa d’este) en een met oude beelden (Villa Adriana). Villa Adriana ligt alleen op een iets andere plek dan de andere twee. Zorg dat je goed plant wanneer je de bus pakt.

• Villa Borghese

Niet geheel onbekend is dit park meer vanwege het uitzichtspunt op Piazza Del Popolo. Maaaar, wie iets verder loopt kan verschillende meertjes tegenkomen en zelfs eentje waar je een bootje kunt varen! Super leuk en ontspannend!

geheime plekken rome geheime plekken rome geheime plekken rome

• De koepel bij het Vaticaan

Ja voor mij is deze niet helemaal geheim, maar er zijn zat mensen die dus niet weten dat je hier omhoog kunt! Pak wel de lift voor een paar euro extra. Wij zijn gaan lopen en met 30 graden is dat niet heel fijn, al die rondjesss! Je kunt via de ingang van de Sint Pieterskerk een afslag nemen, vaak staat er een bordje met “Cupola”of iets in die trant. Heb je claustrofobie? Bedenk dat je wel even door smalle gangetjes heen moet, die niet allemaal even recht lopen. Check de laatste foto van hieronder dan! Jup die muren lopen zo krom als wat!

vaticaanstadvaticaanstadvaticaanstad

 

bekijk ook

Laat een reactie achter