BLOG 8&9 Op een onbewoond eiland

van Demi

Oeps. Hoi iedereen. Hoe gaat het daar in Nederland? Lang niet gezien! Ik heb het een beetje druk gehad. Maar alles heeft een reden dus zal ik jullie meenemen in de afgelopen twee weken. Ik ben namelijk onder andere naar twee eilanden geweest, heb een echte Grattachecca Romana gegeten, een Zeepkistenrace bezocht, de Paus gezien en nog veeeeeeel meer! 

Eiland in Rome plus een Grattachecca

Eens in de zoveel dagen is het weer tijd voor een Passeggiata en deze keer gingen we naar een eiland in Rome! Ja een eiland (Isola Tiberina)… nou ja het ligt dus precies midden op de rivier de Tiber. Heel schattig en zeker leuk om even te kijken als je in Rome bent. Vergeet dan ook niet meteen om een Grattachecca te proberen! Dit is geschaafd ijs met een siroop smaakje, erg lekker en zeker verfrissend! Maar waarom is hier een eiland? Er zijn hierbij twee verschillende legendes aangezien het niet helemaal zeker is.

Nummer 1: Nadat de laatste Koning verdreven werd schijnt zijn lichaam in de rivier gegooid te zijn en bleef zijn lichaam hangen op de plek waar nu hij eiland is (jakkie). Nummer 2: Deze is iets vriendelijker, bewoners verzamelde graan en gooide dit in de rivier, maar het spoelde niet weg op de plek waar nu het eiland is. Naja in ieder geval heeft het eiland niet een hele gezellige geschiedenis en was het voor een lange tijd een plek voor criminelen. Jakkie x2! Tegenwoordig staat er een ziekenhuis en kun je er ‘s avonds films in de openlucht kijken. Supertof!

Redbull Zeepkistenrace

Jaaa in het superleuke park Villa Borghese werd de Redbull Zeepkistenrace georganiseerd, een soort van ter land ter zee en in de lucht met een iets makkelijker parcour. O wat mis ik dat programma zeg! Vroeger wilde ik daar echt aan mee doen en als het ooit weer op tv komt wil ik mezelf zeker opgeven. Suikerjunkie met een gigantische taart/donut/cupcake als auto. WAAAAA tof toch?! Bij deze versie heb ik het Colosseo en nog veel meer mooie wagens voorbij zien komen.

Het Ibiza van Italië – Ponza
PONZA – de reis

Je bent 3 maanden in Rome en wat doe je? Op vakantie gaan natuurlijk! Ik weet niet hoe ik erop ben gekomen maar ik zocht naar een leuk eiland in de buurt van Rome en tja daar was Ponza! Maar dat het zo mooi was had ik ook niet verwacht. Samen met 5 andere studenten besloten we dat we een weekendje de stad uit wilde naar Ponza. Aangezien vorige week vrijdag een nationale vrije dag was in Rome, leek het ons een goed idee om deze hiervoor te benutten. Maar je raadt het al, een super klein eiland, last minute en in het weekend…. accomodaties zijn bijna niet te vinden en aardig prijzig…

Dus we besloten een dagje school te skippen (oeps sorry Dilit!) en woensdag na school te vertrekken en op Ponza 2 nachtjes te blijven slapen. Maar hoe kom je bij Ponza? Vanuit Rome pak je de Trein naar Anzio (iets meer dan 1 uur) en daar pak je vervolgens de boot naar Ponza (1,5 uur). Ponza ligt precies tussen Rome en Napels en is niet heel erg bekend onder de toeristen. In het weekend vind je er vooral de rijkere Romeinen… Zit je nou dichter bij Napels? Ook vanuit Terracina en Formia vertrekken er boten op verschillende tijdstippen. Vanuit Anzio kun je kiezen tussen de aanbieders Laziomar en Vetor Aliscafi. Let op! Er gaat slechts 1 of 2 keer per dag een boot naar Ponza! Ga dus niet op de bonnefooi heen, aangezien je dan van een koude kermis thuis kunt komen. Wij kozen voor Vetor Aliscafi aangezien die ook een boot in de middag hadden (17.15), perfect voor na school.

PONZA – sprookjes appartement

Eenmaal aangekomen op Ponza leek het wel alsof we in een sprookje terecht waren gekomen. Gekleurde huisjes, kristal helder water en strak blauwe lucht = 10000% vakantie. Wij hadden niet in het centrum maar bij Cala D’Inferno een huisje geboekt (2 kamers). Bij veel van deze huisjes kun je inchecken in het centrum, super handig! Waarna je met de bus (die elke 20 minuten gaat) naar de andere kant van het eiland vertrekt. Ja lopen is geen optie, het eiland is best bergachtig en heeft flinke hoogte verschillen dus een bus is zeker nodig. Een enkel ritje kost je 1,50. Na 10 – 15 minuten kwamen we aan bij ons appartement en keken we onze ogen uit. We liepen door een tuin met de mooiste bloemen en kwamen uit op een stukje dat was uitgehakt in een rots. Het terras het een bbq tafeltjes en keek uit op zee, prachtig!

Maar ook was ons appartement in de rots! Supergaaf. Aan de andere kant hadden we uitzicht op zonsondergang en s’ avonds hebben we heerlijk een pizza gegeten.

 

Uitzicht vanaf het appartement

Haven van Ponza

PONZA – wat te doen? Varen!

De volgende dag besloten we naar het centrum te vertrekken en daar een tour te doen, interessant maar zelf zou ik deze overslaan en meteen een bootje huren. Maar ja dat wisten wij niet. We hebben met de gids verschillende grotten bekeken en gezwommen op een van de super mooie plekjes. Daarna werden we afgezet op een strandje dat alleen met de boot te bereiken was. Ja dat moet je wel weten! Ponza is bergachtig en niet alle stranden kun je te voet bereiken. Het water in Ponza is super blauw en echt prachtig, maar heeft 9/10 keer geen zandstranden, neem waterschoentjes mee als je ook besluit te gaan! Mijn voeten doen nog zeer hahaha. Na dit voldane dagje hebben we ‘s avonds in het centrum wat gegeten en besloten we de volgende dag een boot te huren voor onszelf. Ja dit kan zonder vaarbewijs!

Maar dan is het wel slim om van te voren er eentje te huren…. niemand had dat tegen ons gezegd en daar kwamen we dus op de laatste dag achter. Van vrijdag tot en met zondag is Ponza overvol (naja druk bezocht het kan kan niet overvol zijn aangezien er maar weinig hotels zijn) en moet je echt een bootje reserveren. Na een half uur zoeken vonden we dan eindelijk een verhuurder die nog 1 boot overhad, wel voor 10 personen. Ach perfect dan hebben we iets meer ruimte.

PONZA – Geheime strandjes

Alles ondertekend en wel klommen we in de boot en gingen we onderweg! We besloten een rondje om het eiland te varen wat zo een 3 tot 4 uur duurt. Oeps er waren wel aardig wat golven dus heel relaxed was het niet hahaha. Gelukkig zijn er genoeg baaitjes waar je de boot kunt aanleggen waar het iets rustiger is en hebben we de mooiste stranden gezien. Op Ponza noemen ze dit ook wel Picine Naturali omdat het water zo helder is. Kortom Ponza is een perfect droomeiland om te relaxen.

Vaticaan op zondag – De Paus!

Na ons hele avontuur op Ponza was het tijd voor wat rust in de stad en besloten we op zondag naar het Vaticaan te gaan. Hier komt op elke zondag de Paus even een woordje doen om 12.00 vanuit het raam, nee niet het balkon dat is op woensdag ochtend wanneer hij een hele mis houdt. Indrukwekkend om te zien hoeveel mensen er wel niet op af kwamen en dat ik hem ook al kan verstaan (delen in Italiaans dan, Latijns.. daar snap ik niks van). Hierna hebben we heerlijk gegeten in Trastevere (Cajo & Gajo) en heb ik de leukste jurkjes gekocht bij de winkel I am. Feitje: dit weekend begint de sale in Rome heuj!

Voor de rest bestaat mijn leven vooral uit school en naar het strand gaan met afgewisseld een dagje Rome aangezien het hier een sauna is. Veel dingen heb ik al gezien (vaak 3,4 of soms wel 5 keer) en daarom doe ik het lekker rustig aan en geniet ik van deze enorme vakantie.

Liefs,

Suikerjunkie

bekijk ook

2 reacties

Opa Henk 5 juli 2018 - 09:12

Zo Demi, als je dit leest zijn pappa, mamma en Robin al in Rome dus die heb je misschien al gezien en gesproken. Kan je ze nu mooi de mooie plekjes laten zien die je de afgelopen dagen gezien hebt met de anderen, of heb je nog andere plannen voor ze. Ik dacht dat je vertelde dat je nog naar de Tuinen van Adrianes zou gaan. Is ook heel mooi om te wandelen. Wij zijn er geweest. Ik wens jullie nog een hele fijne en gezellige tijd met elkander en kijk uit naar je volgende verhaal. Groeten en een knuffel van oma en mij en groetjes aan de anderen. Doeeiiiii.

Reply
Jenny 7 juli 2018 - 06:47

Wat vervelend allemaal ? nee hoor! Het zijn prachtige foto’s en je blog is erg leuk om te lezen. Heel veel plezier!

Reply

Laat een reactie achter