BLOG 7&8. Pompei en de beste plek in Rome zonder toeristen

van Demi
sperlonga

In deze blog neem ik jullie mee in de afgelopen twee weken. Nu heb ik absoluut niet stilgezeten maar zal ik jullie alle stranddagen besparen hahaha! Ik probeer deze week ook twee nieuwe artikelen te schrijven zoals de beste gelaterias in Rome en de dichtsbijzijnde stranden. Maar dat terzijde! Wat heb ik allemaal gedaan de afgelopen weken? Ik zal het hieronder voortaan bespreken aan de hand van activiteiten en niet meer aan de hand van dagen, tenzij ik opeens heel veel tijd over heb! 

Het knusse strandje van Santa Marinella

Ongeveer een uurtje met de trein bevindt zich een klein dorpje genaamd Santa Marinella, super schattig dat me echt aan vakantie deed denken. Voordeel? Je hebt er een leuk strand met mooi helder water en het treinkaartje is maar 7,-. Nadeel: niet in het weekend heengaan aangezien het strand dan bomvol is. Helaas. Wij gingen op een dinsdag en dat bleek perfect te zijn!

Gelato Gelato en nog eens gelato – Capriccio di Carla

Dichtbij de basiliek van Santa Maggiore zit deze kleine ijszaak verstopt. Ik woon dichtbij deze basiliek en wanneer ik vanuit Villa Borghese naar huis loop, kom ik hier dus langs! Kleiner maar niet minder lekker, met verrassende smaken zoals appel, kiwi en gember in een ijssoort. Hij zit wel een beetje verstopt dus hou je ogen goed kopen. Een zekere aanrader!

De oude stad van Ostia Antica

Als je vanaf Piramide de metrolijn naar Ostia pakt (strand richting Christofor Colombo) kom je langs het station Ostia Antica. In eerste instantie kom je uit in een waar niemandsland maar als je de borden Antica volgt is er een ‘oude’ stad te vinden. En met oud niet zo oud als Pompei natuurlijk. Wel leuk om te zien wat er bewaard is gebleven, zoals badhuizen en tombes voor graven. Het is zeker enorm groot en je kunt er ook nog een oud theater vinden. Neem wel zelf eten en drinken mee aangezien het enige restaurantje in het park zelf mega en dan ook mega duur is. Voor een simpel ijsje als een cornetto betaal je al 3,-. Schandalig hahaha! Als je hier maar voor 2 weken of korter bent vind ik het geen aanrader of je moet natuurlijk helemaal weg zijn van oude steden!

ostia Antica

ostia antica
Droomstrand Sperlonga

Samen met Pompei echt wel de hoogtepunten van de afgelopen twee weken! Sperlonga is een dorpje aan de kust tussen Rome en Napels in. Veel Italianen hebben hier een tweede huis en ik snap wel waarom! Als stranden in Italië schoon zijn krijgen ze een zogeheten blauwe vlag, en ja dat heeft Sperlonga! Het dorpje ligt op een rots wat het veelal doet denken aan Amalfi in het klein, het dorpje zelf heeft vooral witte huizen wat ook weer doet denken aan Santorini. Overal tussendoor kun je de prachtige blauwe zee zien met uitgestrekte stranden. Het is klein en toen ik heenging niet mega toeristisch! Het was eigenlijk best rustig, ideaal om heerlijk rond te wandelen. Komt waarschijnlijk omdat het precies tussen twee grote steden inligt en niet heel makkelijk te bereiken is. Ja dat is wel jammer!

Vanaf termini kun je de trein voor 14,- retour pakken naar Fondi Sperlonga, je doet hier net iets meer dan 1,5 uur over. Daarna pak je de bus die eens in het uur gaat voor 3,- retour. Of 2,- als je slim bent en de kaartjes in de bus koopt in plaats van in het winkeltje op het station. Na 20/30 minuten kom je aan in het centrum van Sperlonga. Naast een oud kasteel is niet heel veel te bezichtigen qua cultuur en dus het ultieme moment om het strand te bezoeken. Surfliefhebbers? Ik weet niet of je ergens een plank kan huren maar Sperlonga staat bekend als surferplek! Zelf zou ik voor de rest geen ijsje eten bij Antico Caffe, aangezien deze zo chemisch was dat het leek alsof het ijs van gelatine gemaakt was. JAKKIE!

sperlongasperlongasperlonga

Een passaggiata naar Teatro di Marcello

Jaaaaa er stond weer een passaggiata in Rome gepland en dit keer gingen we naar een theater dat, als je Rome nog niet zo goed kent, een beetje op het Colosseo lijkt! Dit Theater is te vinden dichtbij Piazza Venezia en ligt naast de mond der waarheid (bocca della verita). Zeker leuk om even langs te lopen!

bocca della verita

Tijd voor Aperativo! Heerlijk Italiaans eten.

Niet veel later of beter gezegd de volgende dag was het al weer tijd voor een aperativo! Of te wel lekker uiteten waarbij de gerechten niet typisch toeristisch zijn (gelukkig). Ik ben er achtergekomen dat je hier dus ook van het buffet kunt eten zonder deel uit te maken van een groep. En wat misschien nog wel het beste is dat je voor 11,- onbeperkt kunt eten met een drankje naar keuze. En bij dit drankje, geloof het of niet horen ook alle cocktails en wijnen! Nou drink ik zelf geen alcohol maar er zijn ook alcoholvrije cocktails, ik ben helemaal blij! En veel cocktails hebben ze hoor! Wil je geen lopend buffet, dan kun je ook natuurlijk gewoon bestellen van de kaart. Maar ben je in Rome? Ga zeker hierheen!

Maar de dag eindigde niet hier! Vlak bij dit restaurant is een bekende gelateria en dan vooral onder de Italianen. Genaamd? La Romana. Van overdag tot ‘s avonds laat zal je hier een rij vinden en ja wat kan ik zeggen? Heerlijk!
Dit ijs is wat smeuïger of hoe zeg je dat, ik heb het gevoel dat wat dichter is en er minder water bij zit. Zekere aanrader!

Restaurant: Tribeca Café  

Gelateria: La Romana

Workshop Tiramisu

Jaaaaa een workshop tiramisu maken volgens een authentiek Italiaans recept. Klik HIERRR voor het recept dat ik voor jullie heb uitgewerkt!

Trastevere – Ben ik in een film beland?

Een week geleden liet een meisje een foto zien die ze in de avond had genomen. Vol verbazing keek ik toe want de wijk Trastevere (letterlijk over de rivier) veranderd ‘s avonds in een van de leukste wijken in Rome! In de wijk zelf is overal muziek en kan je genieten op het terras. Maar direct langs de rivier (je moet echt naar beneden) staan denk wel honderden kraampjes met eten, spellen (voetbaltafels en kamelen schieten), accessoires, kleding, maar vooral heel veel restaurantjes!  Met uitzicht op het water en de zonsondergang is dit toch wel het mooiste plekje om uiteten te gaan. Hoe kom je der? Je kunt vanaf Termini bus H nemen, dat duurt zo een 15 minuten of natuurlijk lopen. Skip de binnenstad van Rome en ga zeker een keer hierheen! Tevens hoef je niet zo te zoeken voor een plekje bij de restaurantjes aangezien het nog niet zo door de toeristen ontdekt is. Ssssst. Ons geheimpje nu toch? Of zie ik volgende week allemaal Nederlanders & Belgen daar?

trastevere

trastevere

Pompei – 3 uur durende tour door de door de Vesuvius verwoeste stad

Pompei is eigenlijk niet te doen vanuit Rome, maar ach school bood een excursie aan dus dan gaan we toch gewoon! De reis er naartoe duurde 2,5 uur waarna we 1 uur tijd voor ons zelf hadden om iets te eten. Nou laat ik maar beginnen met het enige minpunt van de dag. Wat een toeristengat. Er is serieus niks te vinden om Pompei heen (te voet dan) behalve uitgemolkte toeristen tentjes waarbij de verkopers als muggen om je heen zoemen. En al er iets is waar ik een hekel aan heb is het dat. Je hoefde maar 1 blik te werpen of er stond meteen een verkoper in je nek te hijgen. Bij ALLE tentjes. Verder is alles bij de restaurantjes 5X zo duur als normaal en de kwaliteit 5X zo slecht, dus neem je eigen eten mee. Dat had ik gelukkig gedaan.

pompei

3 uur durende tour

Maar dat terzijde! Pompei is geweldig om te zien en vooral om je in te leven wat de mensen wel niet meegemaakt moeten hebben. Ik kan niet beschrijven wat ik allemaal gezien heb want daar was de drie uur durende tour veels te lang voor maar o wat was het interessant. Als je van plan bent om Pompei te bezoeken is het handig om te weten dat 1/2 helft in de ochtend gesloten is en vervolgens in de middag open, hetzelfde met het andere 1/2 helft van het park. Ik heb de omhulsels van een versteende man, kind en hond gezien, verschillende badhuizen, tuinen, theaters en kamers. Bij dit laatste zat ook een best vreemde kamer, naja.

Een soort van de wallen maar dan in een kamer met fresco’s (muurschilderingen) om te laten zien waar het voor bedoeld is. Kapot raar! Te bedenken dat ze in 72n Christus dat ook al hadden. Beetje ongemakkelijk vond ik het om daar rond te lopen aangezien de kamers geen deuren hadden en je kon zien waar de bedden hadden gestaan… hahaha! Dat had ik zeker niet verwacht.

pompeipompeipompei

IJS IJS IJS BABY

Jaaaa nu ik toch bezig ben pak ik vandaag ook mee omdat dit heeeeel belangrijk is. Ik heb een nieuwe favo ijszaak ontdekt! Veel goedkoper dan in het centrum en op een plek waar je het ook niet echt verwacht. Giovanni Fassi is daadwerkelijk goddelijk en werkt ook alleen maar met natuurlijke producten. Ze hebben zelfs chocolade ijs zonder lactose en melk… HEUJ! Voor een klein bakje betaal je 1,60 wat echt enorm goedkoop is in vergelijking met de minimale 2,50 aan de rand van het centrum en 3,50 in het centrum!

JAAAAAA ik heb mijn blog afgemaakt. Pfffff wat kostte dit mij veel tijd zeg. Het is nu momenteel elke dag 30 graden hier dus daarom ben ik wat vaker naar het strand (ook niet verkeerd) Maar ja voordat je thuis bent en gedoucht en gegeten hebt is het vaak al laat en wil ik slapen. Ik ga proberen de artikelen over de stranden en top 10 ijssalons ook deze week eruit te gooien. Tot dan!

Liefs,

Suikerjunkie

bekijk ook

1 reactie

Opa Henk 19 juni 2018 - 11:07

Top Demi, hele mooie foto’s en een goede verhaaltrend. Wat zagen we weer bekende plekken in Pompei, vooral het pees kamertje was bekend. We genieten iedere keer weer van je blog.
Groetjes en een knuffel van oma en mij.

Reply

Laat een reactie achter