BLOG 6. Heel Rome in 4 dagen en sprookjeshuizen.

van Demi
sleutelgat rome

Huizen die zo uit sprookjes komen, een verborgen stadspark, verrukkelijke sushi en mijn broertje die ook nog eens op bezoek kwam. Iets met een supergave tour in het donker, het graf van Julius Caesar, 10.000 treden oplopen bij  de Sint Pieterskerk en maar 10 minuten in de rij staan! O ja en er ook nog eens achterkomen dat het Colosseo en Foro Romano gratis waren… blije eieren.  Deze week zat helemaal maar dan ook echt helemaaaaaal volgepland. Dus hou je vast. 

Maandag 28 mei – Wat heb ik ook al weer gedaan?

Deze week heb ik zo druk gehad dat ik totaal vergeten ben wat ik deze dag gedaan heb. Oeps! Volgens mij heb ik in een parkje gezeten en mijn vorige blog geschreven aangezien mijn broertje de rest van de week op bezoek was. Niet heel veel dus!

Dinsdag 29 mei – Villa Torlonia & sprookjes huizen

Jaaaaa ik weet wat ik gedaan heb deze dag hoor! Er stond namelijk een passaggiata gepland naar Villa Torlonia. Dit is een openbaar park dat eigenlijk helemaal niet zo bekend is bij de toeristen. Zonde! In eerste instantie lijkt het park niet zo bijzonder maar als je verder loopt zie je al snel de oude villa en nog een stukje verder lijkt het alsof je even in een andere wereld bent. Super schattige huisjes! Ook is er de mogelijkheid om verschillende musea te bezoeken (tegen betaling), maar ik zou, als je voor een langere tijd in Rome bent, zeker dit park niet overslaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Iets wat er namelijk dichtbij ligt is Quartiere Coppedè, een prachtige wijk (naja een paar straten) waarin de mooiste huizen van Rome staan. Zoveel details en zo prachtig, het lijkt de Efteling wel! Zeker de moeite waard om deze twee plekken na elkaar te bezoeken, vooral bijvoorbeeld aan het einde van de dag. Hierna hebben we sushi gegeten. O wat was dat lekker! Soms ook even geen Pasta, hoe gek dat ook misschien klinkt.

 

Woensdag 30 mei – Stadswandeling

Jaaaaaa dit was de dag dat mijn broertje aankwam. We hebben eerst samen gegeten bij Florian’s Café, een gezellig niet toeristisch restaurantje waar de bediening echt top is. Daarna? Een enorme wandeling door de hoogte punten van Rome. Handige route? We zijn begonnen in de wijk waar ik woon: Monti en via de straat Via Cavour naar het park Colle Oppio en vervolgens het Colosseo en de boog van Constantijn gelopen. Hierna zijn we doorgelopen via Foro Romano naar Piazza Venezia en de Trevifontein. We vervolgden onze route naar het Pantheon waar we ook meteen even binnen gekeken hebben. Daarna hebben we ijs gehaald bij mijn favo ijszaak Giolitti en hebben we nog even gezeten bij de Spaanse Trappen. Hierna waren onze voeten vrij dood en hebben we lekker wat gegeten bij Birrificio Angelo Poretti.

Restaurantjes: Florian’s Café & Birrificio Angelo Poretti

Donderdag 31 mei – Bootjes varen & Nachttour Forum of Ceasar

Mijn broertje wilde heeeel maar dan ook heeeeeeel graag een bootje varen bij Villa Borghese. Nou dan doen we dat toch! Overdag hebben we geslenterd in het park en daarna natuurlijk ijs gegeten. Maar het gaafste begon in de avond. Naast Piazza Venezia heb je namelijk het Forum of Ceasar. Deze is alleen toegankelijk in de avond met een tour. Een tour die je geld zeker maar dan ook echt zeker dubbel en dwars waard is. Om half 9 start de kaartverkoop, maar je kunt ook online reserveren. Tip! Ga niet naar het eerste tijdslot maar zorg dat je altijd de tweede of derde pakt. Het is mooier wanneer het echt goed donker is. Ik ga niet teveel verklappen aangezien het altijd leuker is om alles zelf te ervaren, maar oef wat was dit gaaf! De tour is namelijk een soort van digitaal interactief gemaakt. Je loopt rond en er gebeurd van alles. Kortom niet vergeten om dit te doen als je in Rome bent!!

Vrijdag 1 juni – Het Vaticaan en 1,5 uur wachten op mijn metrokaart

Het Vaticaan, een enorme toeristenplek maar toch wil je het gezien hebben. Wij hebben ervoor gekozen om het wel te splitsen en dus over 4 weken naar de rest te gaan aangezien het na 11 uur niet meer leuk is om daar in de enorme rij te gaan staan. Tip! Wees voor 9ene in het Vaticaan of ga ‘s avonds heen. Om 9 uur ‘s ochtends arriveren namelijk alle georganiseerde toeren. Wij waren er tien voor negen en hoefde maar 10 – 15 minuutjes te wachten voordat we de Sint Pieters basiliek in konden. Tip 2. Ga zeker omhoog naar de koepel van de basiliek en koop een kaartje voor de lift. Wij kochten een kaartje voor de trappen maar dat is zeker niet aan te bevelen. Mijn benen trillen nog. Na de lift moet je namelijk ook nog een stukje klimmen. Met super scheve muren en heel veel trappen kom je dan uiteindelijk boven. Maar wat een prachtig uitzicht! Hierna hebben we de giga kerk bezocht, en ja moet ik daar nog wat over zeggen? Geweldig.

Metrokaart?

Van al het bezoeken wordt je moet en we besloten dat we ‘s middags lekker op het strand wilden liggen. Maar omdat het 1 juni was wilde ik eigenlijk mijn maandkaart aanschaffen (die loopt precies een maand en kan je dus het beste 1 juni aanschaffen). Aangezien de rij heel lang was in de ochtend besloot ik nu dan toch maar bij een andere biglietteria het te vragen.

Na een formulier ingevuld te hebben wist ik een dingetje niet en mijn app kon het ook niet echt vertalen. Uiteindelijk verscheurde de man achter het raampje mijn papiertje en stond ik daar echt van wtf.. Ik snapte er niks van!
We besloten naar het strand te gaan het en s’ avonds weer te proberen. Na 1,5 uur had ik dan eindelijk mijn kaart! Waarom het zo lang duurde? Italiaanse bureaucratie hahahah… dat is wat ze mij vertelde dan.

Zaterdag 2 juni – Festa della Republica

De nationale feestdag van Italië met heeeel veel vliegtuigen die de vlag in de lucht achterlaten. Aangezien het heel erg heet zou worden hebben we deze dag helemaal doorgebracht op het strand. Pfoe pfoe. Niet gedacht dat heel Italië naar het strand zou gaan, de bus terug was daarom ook een hel! Reminder voor mezelf. Ga niet naar het strand met een nationale feestdag.

Zondag 3 juni – Foro Romano, Colosseo & Parco degli aranci

Druk druk druk druk! Tip als je het Colosseo gaat bezoeken ga dan eerst naar het Foro Romano. Dit kaartje is namelijk voor alle twee (eigenlijk drie met het Palatino) de excursies geldig. Alleen is de rij bij het Foro Romano in de ochtend lang niet zo lang en kan je in de middag zo doorlopen bij het Colosseo. Het Foro Romano is zeker niet klein en ik zou hier echt een audiotour of een gewone tour bij boeken. Ook bevindt hier zich het graf van Julius Caesar. Naja een huisje van steen hahahah waar toeristen geld op gooien.

Toeristen gooien trouwens overal geld in of op in Rome, in elke fontein en overal waar het kan. Waarom? Ik heb werkelijk geen idee hahahahaha. Hierna zijn we doorgelopen naar een heel mooi park waar je het beroemde sleutelgat kunt vinden van mijn foto op Instagram. Namelijk: Parco degli aranci! De dag hebben we afgesloten bij Giolitti waar we op het terras (wat wel duurder is) een enorme beker ijs hebben genomen. O wat heerlijk!

Maandag 4 juni – Heerlijk uiteten

Ik pak deze dag er ook nog even bij omdat ik dit restaurantje echt met jullie moet delen! Op maandag zou mijn broertje s’ avonds terugvliegen maar hebben we overdag toch lekker gegeten! Maar vooral ook gezellig, een van de leukste tentjes waar ik tot nu toe ben geweest. Helaas is hij wel iets prijziger dan normaal, maar natuurlijk niet enorm duur! Voor een pizza betaal je 12,- ongeveer. Je zit buiten op een terras dat afgedekt is met serre van planten en lichtjes. Heel romantisch. De naam? Angelino “ai Fori” dal 1947.

restaurant: Angelino “ai Fori” dal 1947. 

Dat was het al weer en voor deze week staat ook al weer wat op de planning! Naast een of twee dagen strand natuurlijk. Ook heb ik me opgegeven voor een excursie naar Pompeii! Maar dat is pas volgende week zaterdag.

Liefs,

Suikerjunkie

bekijk ook

1 reactie

Opa Henk 8 juni 2018 - 14:47

Zo Demi, alweer een week Italië, en een leuke en gezellige week met Robin. Die heeft gelijk en kleine impressie van Rome gekregen zo te lezen. Ik denk dat jij na deze 3 maanden denkelijk wel als gids kan gaan werken daar, ha ha ha. Maar het bevalt je nog steeds zo te lezen. Ik zou zeggen, geniet van de stad en het ijs natuurlijk.
Trouwens nog even het volgende, ik ben vanochtend aa de staar van mijn linkeroog geholpen en dat is helemaal goed gegaan, morgen kan ik overdag het beschermingskapje overdag aflaten en alleen nachts ter bescherming weer op tijdens het slapen.
roetjes en een knuffel van oma en mij.

Reply

Laat een reactie achter