BLOG 5. Fietsend en chillend door Rome

van Demi
via appia antica


Een rustig weekje, van regen en 20 graden naar zon en 30 graden, stranden dichtbij de stad, catacomben, giro d’Italia & fietsen door chaotisch Rome. Dat fietsen is trouwens echt een uitdaging en dat ligt niet alleen aan het verkeer. Oooooooooh als ik vandaag (28 mei) deze blog af kan maken ben ik voor het eerst een beetje op tijd. 

Maandag 21 mei – Regen regen en shoppen!

Het schijnt dat de maanden voordat ik kwam het weer in Rome enorm maar ook enorm slecht is geweest. Mei daarentegen is gelukkig iets beter! Maar ook ik kan niet ontkomen aan een beetje regen en vandaag was zo een dag. Gelukkig is het geen regenachtige dag zoals in Nederland, het is gewoon bewolkt en af en toe valt er een spatje of even een stortbui. Maar regen is een mooi excuus om de winkels in te duiken. De leukste winkel? Suite Benedict. De standaard winkels zoals Zara & Bershka niet meegerekend natuurlijk.

Winkel: Suite Benedict

Dinsdag 22 mei – IJs bij de 150 gusti gelato!

Het weer knapt op en de zon laat zich langzamerhand steeds vaker zien . Perfect weer voor een wandeling! Ik vind het heerlijk om te wandelen zonder plan, opzoek naar de mooiste verborgen straatjes in Rome en als traktatie een ijsje zoals gewoonlijk. Deze week besloten we naar Della Palma te gaan, welke net een straatje verder zit dan Giolitti van vorige week. Maar o. mijn. god. ZOVEEEEEEEL ijs heb ik nog nooit gezien. Ik zal jullie even meenemen. In Italië is het gewoon om eerst te betalen en dus je keuze te maken of je een hoorntje of bakje wilt en hoeveel bolletjes. Ik zeg jullie. Klein is groot genoeg als je ook nog wilt avondeten.

Hierna kun je een stukje verder lopen en begint de hemel. Er waren wel meer dan 12 smaken chocolade, alle soorten fruit die je je maar kan wensen, verschillende soorten stracciatella en waar ik heel blij mee was: vegan chocolade sinaasappel ijs! Ik mag namelijk geen melk en het is soms ook wel eens fijn om iets anders dan sorbetijs te nemen. Zeker de moeite waard om heen te gaan! Alhoewel de sinaasappel niet kan tippen aan die van Giolitti.

Gelateria: Della Palma

Woensdag 23 mei – Op boekentocht!

Ik weet niet wat het is maar ik vind het altijd best leuk om in boekenwinkels rond te snuffelen. Dus dit moest ik ook natuurlijk even in Rome doen. Kuch kuch. Deze boekenwinkel is niet alleen bekend om zijn boeken maar zit ook in een prachtig pand gevestigd middenin de stad. Genaamd La FeltrinelliIk heb helaas nog geen foto gemaakt van deze plek maar ik zal er vast nog een keer komen aangezien ik nog naar een echt Italiaans boek opzoek ben dat niet al te moeilijk is. Tips?

Donderdag 24 mei – Zon zon en strand strand

Deze week is iets rustiger dan de vorige weken, maar dat mag dan ook wel! Na school hebben we meteen de metro op Termini gepakt en zijn we overgestapt op Piramide op de metro naar het strand. Dit keer naar een strand iets dichterbij of te wel bij de fermata (halte) Stella Polare. Hier heb je een vrij strand dat vrij klein is maar omdat we vanuit school kwamen hadden we geen zin om nog eens 20/30 minuten extra te reizen voor een groot strand. Het strand is prima voor een paar uurtjes door de weeks. In het weekend zou ik het niet aanbevelen aan gezien heel Rome dan naar het strand vertrekt. Wel is het iets minder schoon en mooi dan het vorige strand.

strand stella polare

Vrijdag 25 mei – Park dingen en een picknick!

Met 27 graden en de zon hoog aan de hemel is het perfect weer voor een picknick. En waar kan dat nou beter dan in Villa Borghese! Oh ik heb jullie al foto’s laten zien maar het blijft een geweldig park, ik krijg een soort Efteling gevoel maar dan zonder de attracties en muziek. Ook was er dit keer een soort wedstrijd van de paardensport (sorry als ik het verkeerd noem), waarbij heel rijk Rome was uitgelopen. De Gucci, Prada en Chanel tassen vlogen je om de oren, wat de picknick wel vermakelijk maakte. Natuurlijk sloten we de dag af met een ijsje en heb ik nog even van het zonnetje genoten op de Spaanse Trappen.

romevilla borghese

Zaterdag 26 mei – STRAND

Heeft dit veel meer uitleg nodig? Als je in Rome bent en je wilt een dagje strand pakken adviseer ik je echt om iets verder te reizen. Cancelli(o) is een echte aanrader en lijkt bijna op een Nederlands strand. Ja sorry het water blijft altijd iets helderder hier! Het is een vrij strand waarbij je wel de mogelijkheid hebt om bedden of parasollen tegen betaling te huren.

strand rome

Zondag 27 mei – Fietsend door Rome & Giro d’Italia

Jaaaa we gaan weer iets cultureels doen! De oudste weg van Rome (Via Appia Antica) is een echte aanrader om te fietsen. Deze dag zou het bewolkt zijn, wat het fietsen wat aantrekkelijker maakt. Nou dat was het maar voor een uurtje en de rest van de dag heb ik mij kapot gezweet. Oké ik zal bij het begin beginnen. Fietsen hebben we gehuurd bij Bici Baci voor €12,50 per fiets per dag. Daarna zijn we via een omweg (Giro D’Italia) naar Via Appia Antica gefietst die net buiten het centrum ligt. Let op door deze omweg fietsten we wel bijna een autoweg met auto’s van 80km/u op. OEPS! Gelukkig kwamen we er net op tijd achter en konden we nog afslaan naar een vaag weggetje. Normaal is de weg makkelijker te bereiken maar door de Giro D’Italia waren veel wegen afgesloten.

via appia anticagiro d'italia

Mountainbiken?

Via Appia Antica is een enoooorrmm lange weg (die omhoog loopt) met deels de oude tegels. Je kunt hier ook prima een middagje wandelen maar voor de fanatiekelingen onder ons is de fiets wel wat uitdagender! Langs de oude tegels zijn in het gras aan de zijkant een soort fietspaden te vinden. Of naja je zou het bijna mountainbike paden kunnen noemen met alle stenen. Je moet niet bang zijn om een beetje wild te kunnen fietsen. Via Appia Antica is een lange weg waarbij je je nog wel afvraagt of je in Rome bent. Prachtige natuur met verscholen historische plekken. Sommige betaald en sommige gratis. Zelf zijn we wel de Catacomben in geweest. Je hebt er drie die ongeveer allemaal op elkaar lijken en je kunt er alleen met een gids in. Wij zijn naar San Callisto geweest. Let wel op! In de Catacomben is het altijd 15 graden, nooit warmer  dus neem een vestje mee.

Na een fietstocht van ruim 5 uur (oeps ja we hebben wel heel ver gefietst) besloten we terug te keren naar de stad. En waar kwamen we precies uit?! Bij het startpunt van Giro d’Italia waar Tom Dumoulin net vertrok. Hoe verzin je het hahaha! We besloten de fietsen terug te brengen, een ijsje te halen (duhuuuh) en even te kijken bij de Giro. En toen wilde ik dus de finish zien. NOS ik geloof je nooit meer. NOS zei dat de finish bij Piazza del Popolo zou zijn en ik (dichtbij het Colosseo) ben daar dus als een gek heengelopen. Of naja hoe snel je probeert te gaan het was enoooorrmm druk en bij het oversteken van de straten moest je 10 minuten wachten.

Hoi Tom Dumoulin!

Eenmaal daar aangekomen (andere kant van het centrum 30 minuten lopen)  bleek het wel de finish te zijn maar niet wat ze op televisie laten zien. Dat was bij het Colosseo en Piazza Venezia, daar was ik eerder. Ik weer als een gekkie teruggelopen. Maar toen…. toen besloten ze de tour in te korten en hielden ze de straten gesloten en stond ik vast op een kruispunt. 45 minuten lang. hutje mutje. Ik heb het einde vanaf een scherm gezien maar meer niet hahahaha. Kapot van het lopen besloot ik dat ik sushi verdiende. Ik verlangde naar sushi.

Sushi?

En ja sushi kan je halen bij een wat luxere supermarkt aan de andere kant van het Colosseo, normaal 10 minuutjes lopen. Maar nu waren natuurlijk alle wegen afgesloten en werden die 10 minuten 50 minuten en was ik lichtelijk zwaar chagrijnig van alle mensen. Eenmaal aangekomen loop ik best optimistisch de supermarkt in en je raadt het al. ALLE SUSHI OP. Ondertussen was het 8 uur en waren alle andere luxere supermarkten al gesloten. Zwaar geïrriteerd ben ik naar huis gelopen wat ook weer langer duurde omdat alles was afgesloten en heb ik bij mijn supermarkt in alle boosheid watermeloen en een saaie kale pizza gekocht hahahah. Ik weet ook niet waarom.

Kortom teveel gedaan op een dag en mijn benen waren echt blubber. Morgen staat er weer een passaggiata op de planning en woensdag komt mijn broertje me opzoeken dus geen rust deze week!

Liefs,

Suikerjunkie

bekijk ook

1 reactie

Opa Henk 29 mei 2018 - 16:45

Zo Demi, dat was dubbel sof zo te lezen, geen finishplaats bereikt maar alleen op het scherm te zien en daarna ook nog eens geen sushi te krijgen. Gelukkig had je wel een mooie fiets dag en een hoop cultuur gezien. Wat zal je goed geslapen hebben die nacht.
Even nog over mij, aanstaande maandag om 08.45 uur krijg ik in de pijnpoli een ruggenprik voor de pijn in mijn linkerbeen, dat is nog niet verbeterd dus hopelijk helpt deze prik wel gelijk. Daarna word ik op 8 juni aan mijn linkeroog geholpen zodat ik dan weer goed kan zien. Ik kan het verschil van het reeds geholpen linkeroog heel duidelijk zien, letters zijn duidelijker en kleuren zijn veel feller en mooier.
Verder gaat alles goed. Oma en ik wensen jou nog een hele fijne en mooie komende week en doe Robin de groeten als hij komt. Veel plezier samen.
Liefs en een knuffel van oma en mij.

Reply

Laat een reactie achter