BLOG 4. Ciao tutti! Ik leef nog na Napels!

van Demi
trastevere

Zelf ijs maken, Napels, Trastevere, alle kerken in via Settember, opzoek naar een vrij strand en nog veeeeeeel meer. Wat gaat de tijd hier enorm snel en wat heb ik weinig tijd om alles voor mezelf te ordenen. Ik heb het bijna drukker dan thuis. Dat zien jullie ook wel aan de lengte van mijn stories op Instagram. Vorige week was dan ook niet minder druk en nogsteeds heb ik lang niet alles gezien. Ach zal wel een goed teken zijn toch! 

Maandag 14 mei – Basilica Santa Maria Maggiore

Maandagen begin ik vaak rustig en aangezien het deze maand in Rome niet al te warm en zonnig is, kun je uitstekend af en toe een kerkje in glippen. Maar met het woord kerkje maak ik natuurlijk een grapje. Dit is een van de grootste basilieken in Rome waarbij je je ogen uitkijkt. Zoals ik al zei is het soms ook goed om niet al te veel te doen en ben ik ‘s avonds heerlijk uiteten geweest in een Wijnbar… juist. Ik drink geen alcohol… Wel vond ik het een aanrader qua eten en het is waarschijnlijk helemaal perfect als je van wijn houdt.

Restaurant: Astemio Wine & Food

Dinsdag 15 mei – Kerken, kerken en nog eens kerken!

Op de dinsdag stond er een passaggiata (wandeling) gepland die de school organiseert. We bezoeken vele kerken en volgen Via Settembre die dicht bij het station Termini begint en dichtbij Fontana di Trevi eindigt. Zeker een aanrader om door heen te lopen. Ook schijnt er een kerk te zijn die van binnen helemaal wit is, helaas was deze aan het einde van de middag gesloten, maar wie weet kom ik er nog een keer langs. Om deze dag helemaal mooi af te sluiten zijn we doorgelopen naar Fontana di Trevi en hebben we een ijsje gehaald bij een van de beste ijssalons in Rome. Jaja dat is echt waar! Sla elke willekeurige reisgids open en je zult Giolotti vinden. Mijn mening? GE-WEL-DIG! Zulk lekker ijs heb ik nog nooit geproefd! Maar dan heb ik het wel over de fruitsmaken aangezien ik geen melk kan verdragen. Mijn persoonlijke favoriet? Arancia (sinaasappel) met echte stukjes fruit erin. Het smaakt precies als verse sinaasappelsap!

Gelato: Giolotti

kerk kerk

kerk

Woensdag 16 mei – Iedereen klaar? 123… ijsjes maken maar!

Na al het ijs van gister had ik zeker niet genoeg! Voor vandaag stond er namelijk een gelato tour gepland, supergaaf.
Deze tour vond plaats in San Lorenzo, een wijk net buiten het centrum van Rome. Maar wat het zo leuk maakte is dat deze ijssalon alleen maar van natuurlijke producten gebruik maakt en niet met halffabrikaten werkt. Alles wordt netjes afgewogen, zelfs het zout. Ja er zit zout in ijs! We hebben twee soorten ijs gemaakt. 1. Amandel, Amarene kers & krummel. 2. Ananas & Rozemarijn. Heel interessant om te zien dat er duidelijk verschil zit in het proces van het maken van sorbetijs (fruit) en ijs op basis van melk en slagroom wat ook nog gepasteuriseerd moet worden. Na 1,5 uur lang uitleg en het maken van ijs mochten we aan het einde ook nog vier smaken proeven. Deze ijssalon is wel iets kleiner maar heeft dan wel weer specialere smaken!

Mijn smaken? Pistache, Citroen, Mango & Aardbei en basilicum. Oeffff lekker hoor! Vooral de pistache was een verrassing! Een enorme aanrader.

Gelato: Gelato San Lorenzo 

gelato san lorenzo

Donderdag 17 mei – Palazzo Venezia en een wandeling van 18km

Genoeg gelopen? Nee nooit in Rome! Vanuit school zijn we meteen doorgelopen naar Palazzo Venezia, juist ja dat enorme paleis op een kruispunt. Binnenin is er een tentoonstelling over wapens en middeleeuwse kunst. Je kunt gratis naar binnen en aan het einde kun je naar boven voor een mooi panorama shot. Wil je helemaal naar boven met de lift dan moet je wel betalen, dit is te vinden aan de achterkant van het gebouw. Vanuit dit paleis zijn we doorgelopen naar Fontana di Trevi… ja alweer. Maar ditmaal om een muntje erin te gooien! Wiehoe. Nu moet ik wel terugkomen. Maar daar eindigde de tocht niet. We zijn vervolgens doorgelopen naar de Engelenburcht, ja dat ligt net over de rivier en dichtbij het Vaticaan. Verder zijn we nergens in gegaan maar hebben we vooral genoten van de enorme wandeling. De dag eindigde op de Spaanse trappen en met een kort bezoek aan Villa Borghese. O wat is dat park toch mooi!!

piazza venezia piazza venezia

Vrijdag 18 mei – Een piramide, Trastevere en Pinza.. ja geen Pizza

Oooooo het weekend kan beginnen en dat vieren we met een wandeling door Trastevere. Aangezien dit iets buiten het centrum ligt kun je het beste de metro pakken naar Piramide. Juist en dat is niet alleen de naam van de metrohalte. Er staat ook echt een Piramide! Je kunt er alleen helaas niet in. Vanuit Piramide loop je zo over de rivier Trastevere in. Smalle straatjes en vele restaurantjes zijn er echt wel te vinden! En laten wij nou precies het slechtste restaurantje ooit gekozen hebben. O wat snakte ik naar een Pizza Tonno. Eenmaal klaar om te bestellen, bleek het dat ze alleen een Pinza hadden, een specialiteit. Nou ben ik wel in voor specialiteiten dus kom maar op. Ik kreeg werkelijk een soort van keiharde foccacia met een beetje tonijn uit blik erop gestrooid…… hahahaha op de vraag dat ik gezegd had dat er wel tomaat op moest kreeg ik wel 3 hele tomaatjes erbij. Kortom geen aanrader.

Na Trastevere zijn we de stad ingelopen en hebben we het Pantheon bezocht. Ja die tempel met een gat in het midden van het dak. Wat enorm groot is die zeg! We sloten deze dag natuurlijk ook af met een ijsje.

trastevere piramide

Zaterdag 19 mei – Napels, Michelin pizza, maffia restaurantjes & catacombes

O god weer zo een drukke dag! Nee hoor geen een dag rust voor mij! Nou ja ik ben van plan om dit weekend een hele dag strand te pakken wiehoe! Zaterdag gingen we met de trein naar Napels. We besloten om een stoptrein te nemen die dubbel zo lang duur (3 uur) aangezien dat de helft van de prijs scheelt (25,- i.p.v. 50,- voor een retour). De trein vertrok om half 8 vanuit Termini naar Napoli Centrale. Super vroeg dus! Eenmaal aangekomen zijn we meteen gaan lopen naar de beste Pizzatent in Napels namelijk: Da Michele. En juist ja om half 11 besloten we een pizza te delen! Waarom zo vroeg? Bij dit soort tenten moet je in de middag 2-3 uur wachten op je pizza. In de ochtend is het maar een half uurtje en voor mij is het niks waard als je 3 uur moet wachten.

De pizza was heerijk! Maar of het 2-3 uur wachten waard is… dat denk ik niet. We vervolgden onze reis naar een van de grootste kastelen waarbij je een supermooi uitzicht hebt over de baai van Napels. Toeristenvalkuil: het lijkt alsof je moet betalen om naar binnen te gaan. Dit is niet zo! Je moet alleen betalen als je het ieniemini museum wilt zien van 5 meter lang… Doei 6 euro! Hopelijk zijn jullie slimmer hahah! Hierna zijn we doorgelopen naar het centrum van de stad en hebben we Piazza Bellini en Piazza Vanvitelli bezocht. Veel wilden bij een speciale tent de beste koffie drinken, ik weet even de naam niet meer. Maar zo kon ik mooi even van het zonnetje genieten op een heel leuk terras! De koffie? Daar betaalde je 4 euro voor en het resultaat was een ieniemini kopje espresso. hahahahah te grappig!

Restaurant maffia

Vervolgens hebben we nog wat gelopen en zijn we gaan zitten in een verstopt restaurantje. Probeer zeker de Pizza Fritta! Het lijkt een beetje op een gevulde churro. De kwaliteit van het voedsel was echt heel goed maar de bediening kon beter. Bestellingen die pas een uur na elkaar komen en dan waren ze mijn pizza ook nog vergeten. Maar waar ik mij het meeste over verbaasde was de toeristenval. Aan het einde wilden we alleen nog koffie en daarna weer de stad in. Maar er werden zomaar toetjes gebracht onder het mom van een “traditie”. Dit werd vervolgd door limoncello en een andere specialiteit. Heel aardig maar aan het einde stonden deze “toetjes” wel op de rekening.

catacombe catacombe

Catacombes

Na een lunch van ruim 2 uur vervolgde we onze reis en besloten we een Napoli Sotteranea tour te doen. En wat is dat enorm gaaf zeg! Je gaat ruim 1,5 uur onder de grond en kruipt door supersmalle gangen door de catacombes van Napels. Je vindt er oude douches, ruimtes waar kinderen verbleven tijdens oorlogen en menselijk overblijfselen (schedels) in een soort zwembad van water. Het is hier wel altijd erg vochtig en wat kouder, dus het is slim om een vestje mee te nemen. Als je last hebt van claustrofobie of obesitas dan zou ik deze tour overslaan aangezien je een paar minuten lang in een heeeeeeeel smal gangetje moet lopen met een nep kaars aangezien het super donker is.

Na deze tour hebben we nog wat gewandeld maar zijn we daarna teruggelopen naar het treinstation waar onze trein om kwart voor negen in de avond vertrok. Zonder enkele vertraging kwamen we om kwart voor 12 ‘s avonds aan op Termini. Mijn mening over Napels? Het is een leuke stad voor een of twee dagen en heeft genoeg dingen om te bezoeken. Nadeel? De stad zelf is niet heel mooi, het verkeer is rampzalig vergeleken met Rome en je voelt je er ‘s avonds zeker minder veilig.

Zondag 20 mei – STRAND

Na zondag eerste even rustig uitgeslapen te hebben zijn we daarna vertrokken naar het strand. Wel meteen het meest verre strand volgens mij hahaha. Vanaf Termini kun je het beste een metro pakken naar Piramide en vanaf daar overstappen op de metro naar Ostia. Er zijn verschillende vrijstranden, maar dat betekend ook dat hoe dichterbij je bij Rome zit hoe drukker het zal zijn. Vanaf het laatste station kan je een bus pakken en na 10 minuten kom je uit bij Sunny Cancello. Een vrij groot en schoon strand waar vrijwel geen toeristen zijn. Ik zal jullie op de hoogte houden over alle stranden die ik ga bezoeken en in een ander artikel een lijstje maken met mijn favorieten.

Hoewel deze week al is begonnen en mijn blog eigenlijk te laat is hoop ik dat jullie het alsnog leuk vonden om te lezen. Als je specifieke vragen hebt of iets wilt weten kun je altijd een reactie achterlaten! Alleen zo weet ik of jullie de artikelen wel leuk vinden om te lezen. Tot snel!

Liefs,

Suikerjunkie

 

 

bekijk ook

1 reactie

Opa Henk 23 mei 2018 - 12:04

Zo Demi, dat was een hele drukke wandelweek zo te lezen, maar je hebt weer een hele hoop gezien en geleerd neem ik aan. Wij zijn blij dat het je zo goed bevalt en je je beslist niet verveeld. Ga zo door en we kijken met spanning uit naar je volgende verslag.
Liefs Oma en opa.

Reply

Laat een reactie achter