BLOG 13 Het sprookje Rome komt ten einde

van Demi

Hallo daar! Hierbij officieel mijn laatste echte blog van Rome. En wat schrijf ik hem toch laat! Oeps, de laatste drie weken waren nogal hectisch. Maar hierna ga ik dan ook meteen de top ijssalons, restaurantjes en bezienswaardigheden uitwerken. Nu het allemaal nog vers in mijn geheugen zit. Maar eerst nog even terug wat ik in mijn laatste weekjes in Rome heb gedaan.

Bloedmaan

Jaa deze geweldige bloedmaan was ook in Rome zeer goed te zien! En ook nog eens heel lang! Hij begon rond een uur of negen en eindigde rond 11/12 uur. Die moesten we natuurlijk zien en we besloten rond een uur of 9 te verzamelen bij het Colosseo. Online werd er namelijk ook gezegd dat er een speciaal uitkijkpunt was, nou dat wilden wij wel even zien. Na een half uur gezocht te hebben bleek het gewoon bij het Foro Romano te zijn aan de kant van het Colosseo… lekker slim. Eenmaal in de rij dachten wij dat we max een uurtje zouden wachten… dat werd 2 uur HAHAHHAHAAH. Waarnaar we vervolgens wel een supermooi uitzicht hadden op de bloedmaan en het Colosseo, deze plek is namelijk ‘s avonds nooit toegankelijk. En nog meer mazzel, wij waren de laatsten en nog geen tien minuten laten kwam de bloedmaan ten einde en kon iedereen die al 1.5 uur in de rij stond gewoon vertrekken! Pfiew.

bloedmaan rome

 

Op het dak achter Piazza Venezia

Een prachtige panorama die veel mensen vergeten. Je kunt namelijk in het museum op de tweede verdieping naar buiten om vervolgens een lift omhoog te pakken (5,- onder 24 jaar). Prachtig en een van de mooiste panorama’s in Rome!

Een strand achter een ruïne van een oude Villa in Anzio

Helderder water en veel strand opzoeken? Ga naar Anzio! Misschien komt het je bekend voor omdat we in de Haven van Anzio een paar weken terug ook de boot naar Ponza gepakt hebben. Maar wil je een dagje strand ga dan zeker een keer naar Anzio. Naast het strand (dat echt groot is) heb je er een heel leuk centrum met heel veel restaurantjes. Wil je een vrij strand? Op google maps even Spiaggia Libera (vrij strand) intikken, 10 minuutjes lopen en je bent er. Het vrije strand waar wij zijn geweest ligt onder een ruïne van een hele oude Villa (Villa Nerone).

En als je daar dan toch bent mag je dit tentje niet vergeten! Met de lekkerste Granita ooit! Het restaurantje heet Il Cormorano en wordt gerund door een wat ouder vrouwtje. Zij maakt de granita’s vers met echt fruit en ze zijn goddelijk!

Granita

Laatste rondje Trastevere

In Trastevere heb je echt de lekkerste restaurantjes en omdat mijn laatste week was ingegaan besloten we daar bij een van de beste restaurants te eten. En best betekent hier vooral niet duur! Het restaurantje heet Tonnarello en o jongens wat is dit lekker! De beste Pinsa ooit! (Een soort Pizza) Wil je nog lekkere restaurantjes? Ik zet binnenkort een artikel online! Daarna zijn we nog even de Lungo Tevere overgelopen (marktkraampjes en restaurantjes langs het water) en daarna besloten we de bus naar huis te nemen.

Trastevere

Het Vaticaan Museum

En toen was het opeens de laatste week en had nog nog steeds niet het Vaticaan Museum bezocht. Mensen die mij kennen weten dat ik niet echt een museumliefhebber ben… naja het ligt eraan wat voor een museum maar over het algemeen ben ik niet een persoon die elk museum afgaat. Hoewel het Rijksmuseum nog wel op mijn lijstje staat, maar de enorme drukte mij echter tegenhoud. Hoe kom ik aan die kaartjes voor een stiekeme stille avond waar alle grote bloggers altijd naar toe gaan? Iemand connecties?

Dat terzijde besloot ik toch te gaan, want tja, het Vaticaan Museum mag je toch echt niet missen na 3 maanden Rome. Ik met mijn goede gedrag netjes het kaartje online gekocht (er schijnen grote rijen te zijn, ik heb ze niet gezien maar wel van andere gehoord die twee uur moesten wachten). En iedereen was natuurlijk al geweest dus dan maar in mijn uppie. Het algemene museum is echt prachtig! Zoveel schilderingen zoveel mooiheid en zoveel geld wat het gekost moet hebben…hahaha! Je bent daar echt wel 2 uurtjes aan kwijt als je niet al te langzaam loopt.

De Sixtijnse Kapel? Ik vond het mooi hoor maar ik kan niet tegen al die menseeeeeeeeen! Wat een kippenhok. Snel gekeken en weer door. Naast dit deel heb je ook nog losse musea met koetsen, beeldjes etc. Dit deel heb ik overgeslagen aangezien hier mijn interesse niet helemaal ligt.

 vaticaan

Ballet in Terme di Caracalla

Toen er zoveel lofende reacties kwamen dat het ballet in de Terme di Caracalla (dit keer Romeo en Juliette) heel gaaf was, hebben wij ook maar kaartjes gekocht! Voor 20,- geloof ik, of iets minder hoor! Kon je de hele avond in de verlichte ruïne naar de balletshow kijken. Enorm gaaf, en zeker een aanrader om een avondje te doen.

Mijn laatste dag in Rome

En toen was daar mijn laatste dag, precies na 90 dagen. Wat een raar gevoel, om je taalcertificaat op te halen, iedereen gedag te zeggen en je laatste rondje door Rome te lopen. Volgens mij was Rome ook verdrietig want precies die dag begon het rond 17.00 te regenen, iets wat een aantal weken al niet meer gebeurd was. ‘S avonds zijn we nog even uit eten geweest en heb ik mijn laatste ijsje gegeten. Met een steen in mijn buik ging ik vervolgens terug naar mijn appartement. Gelukkig vertrokken in deze week en in de week erop eigenlijk ook al mijn vrienden die er ook 2/3 maanden hebben gezeten, wat het iets minder pijnlijk maakte.

En nu?

En nu ben ik weer terug in Nederland en ben ik ondertussen een beetje bijgekomen van alles in Rome. Mis ik het? ZEKER. Het is hier, sinds ik terug ben, koud en sinds deze week regenachtig weer. Ik mis dat je ‘s avonds nog de deur  uit kan zonder jas en dat er allemaal mooie plekken binnen handbereik zijn om in het weekend uitstapjes te maken. Maar het meeste mis ik de mensen. Gewoon zonder moeite dingen doen, zonder plannen en zonder o ik moet zo laat weer terug of thuis zijn hoor. Maar dat is natuurlijk ook vakantie en niet echt werkelijkheid.

En nu? Nu ik ben dus op zoek naar een conversatiecursus Italiaans om natuurlijk niet alles te vergeten, ik moet een baan zoeken en ik wil mijn blog weer een beetje gaan bijhouden. Genoeg te doen dus.

Wel gek om te bedenken dat ik 1 jaar geleden alleen de woordjes buongiorno en arrivederci sprak en een jaar later een heel gesprek kan voeren in het Italiaans over de alle daagse dingen. Wil je meer weten over het leren van een nieuwe taal? Jup ook hier ga ik een artikel over schijven met tips en tricks en dit komt ook ergens deze week online!

Tot snel!

Liefs,

Suikerjunkie

bekijk ook

Laat een reactie achter