BLOG 10, 11 & 12 Achtbaanpret in Rome

van Demi
rome

Hoi daar iedereen. Ja ik weet het, veeeeeeeeeels te laat weer. Maar geen excuus dus daarom schrijf ik dit blog maar eens terwijl ik op het strand lig te chillen zoals 9/10 dagen in de afgelopen twee weken. In Rome is het momenteel 34 graden elke dag en dit kan oplopen naar 38 als de wind wegvalt, nee dank u ik hoef niet gegrild te worden. Maar wat heb ik allemaal gedaan de afgelopen weken?

La mia famiglia

Jaaa een weekje na Ponza kwam mijn familie op bezoek voor een aantal dagen. Lekker door de stad slenteren met deze bloedhitte en heel maar dan ook heeeeel veel ijs eten. Wat hebben we bezocht? Eigenlijk alles een beetje want ze waren al een keertje hier geweest.

Engelenberucht
Hier was ik zelf ook nog niet ingeweest dus besloten we een gokje te wagen. Het ligt dichtbij het vaticaan en vanaf de buitenkant lijkt het een soort van kasteel of fort. In eerste instantie dacht ik dat het niet zo groot zou zijn van binnen (zoals bij het colosseo) maar ik had het fout hoor! Jezus mina wat een gigantisch gebouw! Prachtig van oude gangen waar de paarden door liepen naar kerkers, kanonnen en kamers voor de allerrijksten. Ik zeg je nu al, als je dit niet meepakt mis je iets in Rome! Aan het einde word je ook nog eens beloond met een prachtige panorama als uitzicht. Sprookjesachtig!

Leuke plekjes om te eten

Na het vertrek van mijn familie kwamen de halve en finale van het WK in zicht. De halve finale hebben we gekeken in een heerlijk restaurantje achter Piazza Navona. Wat ook echt mijn favoriete plein is!

Trastevere

Jaaaa alweer een passaggiata op de planning! Ditmaal naar Trastevere, superleuk aangezien je daar geen hordes toeristen tegenkomt en je daar de ouderwetse en traditionele winkeltjes kunt vinden. Als je goed kijkt kun je huizen uit middeleeuwse tijden terugvinden en is er een prachtige basiliek met fresco’s (muurschilderingen) te vinden. Deze is wel verstopt achter een poort met een hofje. Wij zijn ook gestopt bij een traditionele koekjesbakker die alles met de hand maakt en de winkel die de beste cacio maakt! Cacio is romeins voor kaas! Vandaar ook Cacio e pepe, als gerecht!

Geheime stadstuin / chill bar

Rome heeft tientallen geheime barretjes die een hele tuin erbij hebben. Nadeel: vaak buiten het centrum. Maar de Voodoo bar ligt op 10 minuutjes lopen vanaf het Colosseo. Een mooi verlichte tuin met muziek waar je cocktails kunt drinken en ook wat kunt eten. Nadeel: duuuuuur. 10,- voor een cocktail en 5,- voor een gewoon drankje.

Teen probleem

Ja ik loop dus altijd maar dan ook altijd op gympen door Rome, ik snap niet hoe mensen overleven op sandalen of nog erger slippers! Nee serieus wie loopt er op afgetrapte teeeeeenslippperrrsssss door een stad? Behalve dat het niet heel modieus en hygiënisch is is het ook gewoon gevaarlijk. Straatjes in Rome zijn moeilijk te belopen aangezien klinkers overgaan in beton of grotere klinkers waar af en toe een steentje mist. Kortom ik heb al veel toeristen onderuit zien gaan. DRAAG GEEN TEENSLIPPERS.

Kuch kuch, nu dat eruit is. Teenslippers naar het strand is een must. Aangezien je anders je voeten verbrand. Normaal neem ik mijn teenslippers als extra mee en loop ik op een schoentje of sandaaltje. Deze keer vergeten en op de terugweg bleef mijn slipper haken aan een gat in de weg en haalde ik m’n teen open. Au. Ontsmetten en verbinden maar draag pls iets beters dan slippers op Italiaanse wegen haha.

Niveau omhoog

Jaaaa deze week ben ik geswitched van klas naar nog een niveau hoger. Nu weet ik niet of het aan mij ligt of aan de nieuwe studenten die allemaal een iets lager niveau hebben. ach we gaan het zien!

Cine Citta World

In eerste instantie waren we opzoek naar een  openbaar zwembad in Rome. Nou ik kan je vertellen tenzij je 18,- pp per dag wilt betalen zijn er geen in het centrum. Totdat ik een advertentie van Roma Today zag (facebook pagina) van een korting van 44% op een redelijk groot zwembad. Maar het bleek niet alleen een zwembad te zijn, maar een park met een achtbaan, 4d show, waterattracties en veel meer. Nadeel? Je kunt het park alleen met hun bus bereiken waar je 10,- voor een retour moet betalen. Maja we hadden 10,- korting dus voor 25,- een dagje uit met vervoer!

Vervoer

Vertrek? Bus vooooor het parkeerterrein bij Termini. Wij hadden de bus bijna op 30 seconden gemist (hij stond stil voor een stoplicht) en hij gaat maar twee keer op een dag (online moet je je ticket kopen). Na 30 minuten kom je aan in het park. Je merkt wel dat het eigenlijk meer op kinderen is gefocust met kleine attracties maar ook voor ons was er genoeg te doen. Maarja als je de Efteling gewend bent valt eigenlijk alles tegen hahahaha. Niet vergelijken dus! Het park is klein en je loopt zo van de ene naar de andere kant. Je hebt ook een soort vogelrok achtbaan (oeps vergelijk toch). En dan heb je een heeeerlijk zwembad met aflopend water (handig voor kleine kinderen en ouderen die willen zonnebaden in het water). Joe Efteling kunnen jullie ook een buitenbad fixen? Iets met een zeemeerminnen thema ofzo. Na een halve dag achtbanen bezoeken is het namelijk heel fijn om daarna lekker te chillen bij het zwembad.

En nu? Nu heb ik nog iets meer dan 1,5 week vooruit ik terug ga naar Nederland. Mijn volgende blog zal dan ook de laatste zijn over mijn avontuur in Rome.

Tot snel ❤️

bekijk ook

1 reactie

opa Henk 23 juli 2018 - 11:05

Zo Demi, je hebt weer het nodige gedaan en gezien maar vooral veel geld uit moeten geven lees ik. Och dat geld is maar geld en geven geen herinneringen maar alles wat je hebt gezien en mee gemaakt heb zal je bij blijven. Verder heb je wel geluk met het weer, wat heet, 33 en 34 graden C. Echt zwembad of strand weer. Goed smeren blijven en veel drinken. Hier in Nederland stijgen de temperaturen ook. Vanaf morgen dinsdag 31, 32,33 en 34 graden C. Gelukkig niet hier aan de kust. Wel mooi voor vakantie gangers maar niet voor de tuin, alles is gort en gort droog. Gelukkig is er rond het complex een sloot en is er een ringleiding met sproei punten bij de tuinen dus kunnen we wel sproeien. Met mij gaat het verder redelijk. De 2e prik moet nu ongeveer zijn werk gaan doen dus daar wachten we op. Zelf heb ik het gevoel dat het wel weer iets beterder gaat. Afwachten dus. Oma en ik wensen jou nog een hele mooie en fijne 1 1/2 week totdat je weer naar huis komt. Groetjes en tot ziens zullen we maar zeggen

Reply

Laat een reactie achter