BLOG 1. Ik vertrek! Taalcursus Rome 2018

van Demi

Nog precies een week en ik vertrek naar Rome om daar een taalcursus te volgen voor 3 maanden. De zenuwen zijn nog niet heel erg aanwezig, hopelijk blijft dat zo! Maar waarom Rome? Hoezo ga ik zo lang weg? In dit eerste blog artikel vertel ik jullie alles over mijn beslissing waarom ik drie maanden naar het buitenland vertrek. 

scriptie

Als je mij al wat langer volgt op Instagram weet je waarschijnlijk al dat ik vorig jaar mijn opleiding Communicatie, Media & Design heb afgerond. Wat je waarschijnlijk niet mee hebt gekregen is alle stress eromheen. Een ding is zeker, een scriptie schrijven is heel zwaar. Al helemaal wanneer je opdrachtgever niet echt wilt meewerken en alle leraren elkaar tegenspreken. De laatste twee maanden heb ik mezelf echt afgezonderd van de wereld en gebikkeld alsof mijn leven er vanaf hing. Hahahaha, dit was niet altijd leuk voor mijn familie, sorry. Maar hard werken loont en ik haalde mijn scriptie in 1 keer! Totaal onverwacht aangezien meer dan 4/5 deel van mijn opleiding normaal de eerste keer zakt.

En dan….

Je hebt je scriptie gehaald en bent klaar om echt te gaan werken. Maar na 4 jaar school het vooruitzicht te hebben om meteen erna te gaan werken is niet heeeeel leuk. Veel jongeren van mijn leeftijd gaan een paar maanden reizen en willen iets van de wereld zien. Zelf ben ik niet zo een durfval en met mijn spastische darm durf ik ook niet altijd alles zomaar te eten in het buitenland, aangezien ik al echt heel ziek kan worden van een ijsje als dat niet goed gekoeld wordt. Toen kwam het in mij op! Ik wil een nieuwe taal leren, een nieuwe uitdaging hebben, even tijd voor mezelf en het belangrijkste iets doen wat ik leuk vind. Maar welke taal dan?

Spaans is wel handig aangezien het een wereldtaal is… alleen ging mijn hart uit naar het Italiaans. Misschien toch het gevolg van het kleine beetje Italiaanse bloed dat mijn oma heeft doorgegeven. Ik nam mezelf voor om Italiaans te gaan leren via de app Memrise en in september in Nederland te beginnen met een cursus Italiaans voor beginners. Hiernaast ging ik heel veel werken om alles bij elkaar te sparen, hier heb je ook echt wel een jaar voor nodig!

Rome

Een taalcursus Italiaans werd het dus! Ik heb er voor gekozen om deze in Rome te gaan volgen. Waarom Rome? Hier heb ik wel meerdere redenen voor. Ten eerste ga ik voor drie maanden weg en daarbij heb je meer vermaak in je vrije tijd in zo een grote en historisch mooie stad! Ik hoop me in ieder geval nooit te hoeven vervelen. Ten tweede wil ik graag wel bij leeftijdsgenoten in de klas zitten. De taalscholen zijn groter in grote steden en hier is de gemiddelde leeftijd 21 jaar in de zomer, perfect! Als laatste reden hou ik enorm van oude steden en mooi weer, tja ik zal de komende maanden geen kou lijden. Maar hoe ziet zo een cursus eruit?

Taalcursus

Vijf dagen in de week zal ik in de ochtend 3 uurtjes les hebben met een half uur pauze. Dit zijn de standaard lessen die worden aangeboden. Je hebt intensievere lessen van een uurtje per dag extra, maar omdat ik voor drie maanden ga is dat niet echt nodig. Na de lessen in de ochtend ben je vrij. Perfect om de stad te verkennen! Hieronder heb ik alvast een overzichtje gemaakt met plekken waar ik heen wil. Als er iets mist op de lijst plaats dan snel een reactie met jouw aanbevelingen! Alle tips zijn welkom, restaurantjes ook!

De blog suikerjunkie…

Suikers, baksels en al het andere waar ik op dit moment mee bezig bent of eerlijk gezegd was, komt op een laag pitje te staan. Het wordt immers nu een soort van reizen/foodblog, maar niet getreurd na Rome pak ik de draad weer op met de lekkerste baksels! In het volgende artikel zal ik het hebben over mijn hele waslijst aan spullen die ik mee ga nemen, dus hou de blog in de gaten! Wil je over iets speciaals iets meer te weten komen laat dan een reactie achter!

Liefs,

Suikerjunkie

bekijk ook

2 reacties

Opa Henk 30 april 2018 - 17:30

Hoi Demi, Dit is een goed verhaal en ik blijf je blog volgen, laat je iedere dag iets horen wat je die dag beleeft hebt in Rome ?
Hopelijk zien we je nog voor je vertrekt en anders wensen oma en ik je een goede reis naar Rome en een hele mooie en leerzame tijd daar en kom blij en gezond weer terug naar iedereen die jou lief hebben zoals je vader, moeder, Robin, Boef en je beide oma’s en opa’s en alle andere familieleden.

Reply
admin 4 mei 2018 - 11:13

Hoi opa! Dankjewel zal ik zeker doen! Ik zal ook wel face time proberen via jullie iPad! Ik bel morgen nog wel even X

Reply

Laat een reactie achter